EXCLUSIV Coaliția PSD-ALDE a intrat în MOARTE clinică! Tăriceanu și Ponta se RĂZBUNĂ pe Dăncilă și baroni. Culisele negocierilor


EXCLUSIV Coaliția PSD-ALDE a intrat în MOARTE clinică! Tăriceanu și Ponta se RĂZBUNĂ pe Dăncilă și baroni. Culisele negocierilor

Haos total în PSD după ce ”aliatul” Călin Popescu-Tăriceanu și ex-premierul Victor Ponta au anunțat o viitoare colaborare politică sub forma unei alianțe ALDE-Pro România.

Potrivit surselor Podul.ro, premierul Viorica Dăncilă și ceilalți lideri ai PSD nu au avut nici cea mai mică informație (cu execepția Gabrielei Firea și a lui Marcel Ciolacu, apropiați de Ponta&Co) despre eventualitatea unui nou mariaj politic. Aceasta în condițiile în care Victor Ponta își condiționează viitoarea alianță cu Tăriceanu de retragerea ALDE de la guvernare, liderii Pro România depunând presiuni în acest sens.

Faptul că versatilul Tăriceanu – înfipt la masa guvernării de aproape trei ani – nu și-a anunțat partenerii de coaliție despre noua orientare politică a ALDE,  i-a scandalizat pe liderii PSD, care se consideră trădați.  

Apropierea lui Tăriceanu de Pro România reprezintă o răzbunare față de Dăncilă și PSD, în condițiile în care social-democrații au refuzat să-i susțină candidatura la Cotroceni. Jocul lui Tăriceanu are scopul de a crește ALDE, regizând o delimitare indirectă de PSD, deși șeful Senatului evită să tranșeze problema, într-un fel sau altul, având în vedere proverbul ”Câinele nu pleacă de la măcelărie”. De altfel, așa se și explică nuanțările pe care Tăriceanu le-a făcut, degrabă, anunțului oficial făcut pe Facebook, în sensul că alianța cu Pro România nu este încă bătută în cuie. În realitate, Tăriceanu îi arată pisica Vioricăi Dăncilă, care l-a și chemat la negocieri la Palatul Victoria - probabil că asta își dorea Tăriceanu, poreclit ”4%”, care căzuse pe fundul unui con de umbră.

Potrivit surselor Podul.ro, nici Ponta și Pro România nu vor să susțină o aventură prezidențială a lui Tăriceanu, la acest moment majoritatea liderilor fiind deciși să meargă pe un candidat de producție proprie – fosta PSD-istă Corina Crețu. Un anunț în acest sens va fi făcut până la finalul lunii august.

La rându-i, Ponta încearcă să se înhăiteze oficial cu Tăriceanu pentru a-și crește importanța în Parlament, unde, împreună, i-ar putea fierbe în suc propriu pe foștii săi colegi PSD-iști, dependenți de existența unei majorități parlamentare.

Potrivit surselor Podul.ro, Victor Ponta exclude total o intrare a Pro România la guvernare, în toamnă, așa cum l-a momit Viorica Dăncilă, și își gândește mișcările și alianțele în vederea unei viitoare încălecări a PSD, după un previzibil eșec lamentabil al Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, dacă aceasta nu va reuși să intre în turul al doilea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.