Tăcerea complice a Opoziției: Nici Iohannis, nici Cioloș, nici Barna nu au curaj să spulbere mafia din Poliția Română!


Tăcerea complice a Opoziției: Nici Iohannis, nici Cioloș, nici Barna nu au curaj să spulbere mafia din Poliția Română!

Și-au molfăit, conștiincios, declarațiile de opozanți anti-PSD. Au lansat obișnuitele “acuzații dure” împotriva Guvernului, s-au manifestat activ pe Facebook, au convocat conferințe de presă și și-au compus masca de politicieni îndurerați.

După care au plecat în vacanță.

Vă invit să citiți, atent, declarațiile liderilor opoziției, de la Klaus Iohannis la Dan Barna și Dacian Cioloș: niciunul nu propune un proiect concret de reformă a Poliției Române. Niciunul! Deși este evident, după drama de la Caracal, că aceasta este una din instituțiile cele mai compromise ale statului român. Deprofesionalizată, politizată, coruptă. Aceste lucruri erau cunoscute, dar niciodată nu s-a ajuns atât de jos, ca în regimul PSD. Drama de la Caracal a stricat machiajul de pe chipul hâd al instituției care ar trebui să-i protejeze pe cetățenii români de hoți, criminali și violatori.

Cu toate acestea, niciun lider al opoziției anti-PSD nu-și asumă, clar și concret, o schimbare în ministerul de Interne. Nu știu ce ar trebui să facă? Ba da. Știu, o știu probabil mai bine decât mine fiindcă, în calitate de președinte al CSAT și, respectiv de fost premier, domnii Iohannis și Cioloș au avut la dispoziție informări mult mai consistente decât ceea ce a răzbătut în presă. Și totuși evită să se atingă de poliție și de Ministerul de Interne. De ce? Fiindcă le convine situația. Poliția are un merit, din perspectiva lor: stă drepți în fața decidentului politic, cel care decide promovările și demiterile. “Stă drepți” înseamnă că îl ajută pe cel aflat la putere: îi furnizează informații despre adversarii politici, îi hărțuiește pe opozanții incomozi, sau, așa cum s-a întâmplat la Târgoviște, închide un oraș întreg pentru a asigura “securitatea” unor lideri politici. De aceea, niciunul dintre capii acestei (false) opoziții nu are curaj să declare că va ataca frontal mafia din Poliție.

Această situație spune multe despre dorința domnilor Iohannis, Cioloș și Barna de a reforma statul român dacă ajung la putere. Acum, pe acest val de revoltă, toți ronțăie lozinca reformării statului. Cum va arăta această reformă? Nu ne spun. Nu ne spun pentru că nu vor face nimic serios! Vor da cu bidineaua peste dezastrul moștenit de la PSD, dar vor păstra rețelele corupte care îi pot sluji, așa cum au slujit Ciuma Roșie.

România este cuprinsă acum de revoltă, o revoltă sănătoasă împotriva unui stat care lucrează împotriva propriilor săi cetățeni. Să nu ne lăsăm, deci, păcăliți de niște falși opozanți, care așteaptă ca această revoltă să se stingă și nu vor să schimbe nimic structural. Există riscul major ca o guvernare PNL-USR-PLUS să fie, de fapt, o guvernare PSD-ALDE-UDMR 2.0! Am mai fost păcăliți odată de guvernarea zisă tehnocrată, care, de fapt, l-a ajutat pe Dragnea să câștige alegerile. Să nu lăsăm revolta care a cuprins România după crimele din Caracal să fie înăbușită în promisiunile mincinoase ale unor politicieni coruptibili.

Dacă în 2019 și 2020 ratăm ocazia de a aduce la conducere cetățeni implicați, deciși să facă o schimbare profundă, România va rămâne un stat eșuat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.