Tismăneanu îl DESFIINȚEAZĂ pe oportunistul venal Cumpănașu: Dezaxatul calcă pe cadavre! E megafonul PSD inventat de ”psihologii subteranei”


Tismăneanu îl DESFIINȚEAZĂ pe oportunistul venal Cumpănașu: Dezaxatul calcă pe cadavre! E megafonul PSD inventat de ”psihologii subteranei”

Scriitorul și politologul Vladimir Tismăneanu îi zugrăvește un portret de-a dreptul devastator controversatului Alexandru Cumpănașu, pe Facebook, în condițiile în care acesta s-a cocoțat pe valul de simpatie generat de ororile prin care a trecut Alexandra, și se încăpățânează, cu cinism odios, să politizeze abominabila dramă de la Caracal, făcând jocurile mizerabile ale PSD și insultând incalificabil protestatarii care se pregătesc pentru amplul miting din 10 august.

Tismăneanu avertizează că ”obraznicul oportunist” Cumpănașu n-a apărut de nicăieri, el fiind inventat de ”psihologii subteranei” după vechile rețetare ale Securității: ”Calcă pe cadavre (nu știu dacă doar metaforic), nu are niciun fel de rețineri, remușcări, scrupule (…) un Hopa Mitică funambulesc evadat dintr-un iarmaroc al dezaxaților, detracaților și depravaților”.

Vă prezentăm acuzațiile lui Vladimir Tismăneanu

”Obraznic, oportunist, limbut și ubicuu, Alexandru al Cumpănașului nu a apărut din neant. E o perversă combinație de Ciuvică și Cristoiu, plus ceva din Dan Diaconescu. Mahalagiu și șarlatan, escroc și pehlivan.

A fost plăsmuit de psihologii subteranei, după rețete vechi adaptate timpurilor noi. Este Noul Om Nou. Calcă pe cadavre (nu știu dacă doar metaforic), nu are niciun fel rețineri, remușcări, scrupule. Pentru el, binele și răul sunt fie caduce, fie complet interșanjabile. Trei decenii de anomie post-comunistă au rezultat, iată, în acest homuncul, un Hopa Mitică funambulesc evadat dintr-un iarmaroc al dezaxaților, detracaților și depravaților.

Update: Între timp gagiul intrat în transă a devenit pe față, explicit și isteroid, megafonul guvernului Aragaz. Acționează cu maxim cinism ca un agent provocator. Zice că-l susțin intelectualii și exemplifică prin nobelitul Eugen Simion și prin popa Bichir. Pe bune...”, scrie Vladimir Tismăneanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.