Înlocuitorul "Abramburicăi" nu e destul de breaz pentru a fi ministrul Educației. Viorica a propus un PSD-ist după chipul și asemnănarea sa la învățământ când vine vorba de gafe


Înlocuitorul "Abramburicăi" nu e destul de breaz pentru a fi ministrul Educației. Viorica a propus un PSD-ist după chipul și asemnănarea sa la învățământ când vine vorba de gafe

După ce a demis-o de la șefia Ministerului Educației pe Ecaterina Andronescu pentru declarațiile halucinante în legătură cu tragedia de la Caracal, Viorica Vasilica Dăncilă a hotărât să lase ministerul pe mână actualului ministru al Culturii, Daniel Breaz, acesta urmând să ocupe interimatul Educației. Ministrul Breaz s-a făcut “remarcat” în trecut prin numeroase greșeli gramaticale, prin declarații stupefiante precum aceea în care susținea că o mamă şi doi copii nu reprezintă o familie, dar și printr-o demonstrație despre cum să nu vorbești în limba engleză la Bruxelles.

Breaz are 44 de ani şi este rectorul cvasinecunoscutei Universităţi 1 Decembrie 2018 din Alba Iulia, fiind profesor de matematică. El ocupă funcția de ministru al Culturii din noiembrie 2018, când l-a înlocuit pe George Ivașcu. Este totodată și senator PSD.

Unele declarații anterioare ale ministrului sunt de-a dreptul șocante. De pildă, în mai 2018, acesta s-a remarcat în spaţiul public prin afirmaţii revoltătoare legate de familia monoparentală, fiind un susținător al așa-zisei familii tradiționale. În viziunea lui Breaz, o mamă singură cu doi copii "a fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”. Breaz a insistat ulterior pe acest subiect, căzând în ridicol atunci când a afirmat că există o definiție a familiei și din punct de vedere matematic! "Din punct de vedere constituţional avem o definiţie a familiei, din punct de vedere sociologic avem mai multe aspecte şi dacă detaliez, fiind matematician, avem si din punct de vedere matematic definirea familie”.

Cariera lui Breaz a fost încununată însă la începutul acestui an. Concret, la concertul de inaugurare a președinției române a Consiliului UE de la Bruxelles, ministrul Culturii a susținut un scurt discurs despre semnificația evenimentului, într-o limbă engleză pe alocuri greu de ascultat, cu accent și pronunție complet greșite. Ministrul se chinuia să spună că evenimentul marchează nu doar preluarea președinției Consiliului UE, dar și celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Tot Breaz a fost printre cei care s-au ocupat de ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului UE, la care fostul ministru de Externe Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență și eliberat condiționat în 2017, a stat imediat în spatele președintelui Klaus Iohannis și al oficialilor europeni. Breaz nu vedea nimic rău în asta, declarând senin la Digi24 că: "Ce a fost rău că dl Severin a stat în loja respectivă în sală? (...) Ce voiați, să stea pe scări?”.

Tot ianuarie, Breaz demonstra și cât de „bine” stăpânește limba română, atunci când declara la Digi24 că: "Pentru mine, ca român, ca și cadru didactic, consider că Mihai Eminescu este cel mai mare poet CARE l-a dat România". Iar, apoi, la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE, Breaz declara "Ceea ce spunea în introducerea CARE a făcut-o domnul președinte al Academiei o să vorbesc și o să încerc să exprim câteva lucruri legate de cultură națională…”.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.