PSD, paralel cu justiția. Declarația halucinantă a lui Cazanciuc după ce CCR a respins Codurile penale în varianta modificată de Comisia Iordache: "Ceea ce am făcut noi nu e atât de rău"


PSD, paralel cu justiția. Declarația halucinantă a lui Cazanciuc după ce CCR a respins Codurile penale în varianta modificată de Comisia Iordache: "Ceea ce am făcut noi nu e atât de rău"

Fostul ministru PSD al justiției, Robert Cazanciuc, a avut o abordare halucinantă luni după decizia CCR de a respinge Codul Penal și Codul de Procedură Penală în varianta modificată de coaliția PSD-ALDE. 

CITIȚI ȘI: Victorie pentru opoziție. CCR a admis sesizările formulate de Iohannis, PNL și USR privind Codul Penal și Codul de Procedură Penală

Concret, Cazanciuc a declarat că nu este atât de rău ceea ce a făcut coaliția PSD-ALDE privind modificările Codurilor penale întrucât CCR a amânat de șapte ori o decizie. 

"E foarte bine că după 7 amânări Curtea a decis că ce am făcut noi în Parlament nu corespunde cu voinţa iniţială a Curţii. Trebuie să vedem motivarea pentru a vedea detaliile. După 7 amânări înseamnă că a fost o decizie greu de luat, înseamnă că ceea ce am făcut noi nu e atât de rău, pentru că dacă era rău, era evident de la început şi nu era nevoie de 7 amânări pentru a constata că ceea ce a făcut Parlamentul nu corespunde de fapt cu decizia iniţială. Convingerea noastră a fost de la început că ceea ce am făcut în Parlament corespunde cu decizia iniţială a Curţii, dar trebuie să vedem motivarea", a declarat Robert Cazanciuc.

Astfel, președintele Comisiei juridice din Senat a avut o poziție incalificabilă neînțelegând gravitatea modificărilor făurite de Comisia Iordache în Parlament

În cazul în care CCR nu ar fi admis sezizările opoziției în legătură cu Codul Penal și Codul de Procedură Penală ar fi existat următoarele consecințe: s-ar fi redus termenele de prescripţie, iar mai multe dosare penale s-ar fi închis, s-ar fi produs relaxarea condiţiilor pentru eliberare condiţionată, ceea ce ar fi determinat situația în care mulţi infractori ar fi ieșit mai repede de după gratii. Totodată, modificările Comisiei Iordache ar fi dus la dezincriminarea totală a neglijenţei în serviciu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.