EXCLUSIV Scenariul tentativei de lovitură de stat din 10 august, dinamitat de Ovidiu Raețchi: "Dăncilă repetă fără discernământ o teză inventată de oameni mai vicleni ca ea în acele zile!"


EXCLUSIV Scenariul tentativei de lovitură de stat din 10 august, dinamitat de Ovidiu Raețchi: "Dăncilă repetă fără discernământ o teză inventată de oameni mai vicleni ca ea în acele zile!"

Vicepeședintele Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților, liberalul Ovidiu Raețchi, a criticat poziția premierului României, Viorica Dăncilă, potrivit căreia protestul Diasporei din 10 august 2018 ar fi fost o tentativă de lovitură de stat. 

Astfel, întrebat de redacția Podul.ro cât de gravă este afirmația Vioricăi Dăncilă prin care a transmis că protestul din 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat, în condițiile în care aceasta este și premier și implicit vicepreședinte al CSAT, deputatul PNL Ovidiu Raețchi a atras atenția că intrarea în Guvernul României nu a fi reprezentat oricum o lovitură de stat întrucât cucerirea unei clădiri nu înseamnă cucerirea puterii, iar prim-ministrul nu face nimic altceva decât să repete "fără discernământ o teză inventată de oameni mai vicleni ca ea în acele zile".

CITIȚI ȘI: Viorica Dăncilă își păstrează abordarea ticăloasă: 10 august seamănă cu o lovitură de stat!

"Sigur că e gravă, dar venind din partea unei persoane cu capacitatea de înțelegere a doamnei Dăncilă oricum nu puteam să ne facem mari speranțe. Teza conform căreia pe 10 august se pregătea o lovitură de stat prin "cucerirea" Guvernului e stupidă și a fost inventată de cineva care a citit cel mult o carte de Dumas (nu e cazul doamnei Dăncilă, sigur) și își imaginează că suntem încă în Evul Mediu și cucerirea unei clădiri înseamnă cucerirea puterii. E o ipoteza ridicolă, fiind evident că intrarea în Guvern nu ar fi adus nicio schimbare de putere. În plus, dacă ancheta din 10 august nu ar fi blocată sunt convins că s-ar dovedi că așa-zisul asalt asupra Guvernului a fost o înscenare a oamenilor lui Dragnea. Doamna Dăncilă repetă fără discernământ o teză inventată de oameni mai vicleni ca ea în acele zile. Nu îmi dau seama cât înțelege din lucrurile pe care le spune", a declarat Ovidiu Raețchi în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.