Andrei Caramitru: România va intra în faliment din cauza pensiilor speciale și a salariilor pentru amante și politruci analfabeți! Stația Grecia a fost depășită, mergem spre stația Venezuela!


Andrei Caramitru: România va intra în faliment din cauza pensiilor speciale și a salariilor pentru amante și politruci analfabeți! Stația Grecia a fost depășită, mergem spre stația Venezuela!

Economistul din cadrul USR Andrei Caramitru radiografiază situația economică în care se află România în prezent sub guvernarea PSDăncilă. Concret, România se îndreaptă către "stația Venezuela", țara noastră intrând în faliment din cauza pensiilor speciale și a "salariilor pentru amante și politruci analfabeți". 

Totodată, Andrei Caramitru atrage atenția asupra felului în care sunt măsluite datele de către Guvernul Dăncilă. 

Redăm analiza economistului Andrei Caramitru: 

"Colaps financiar. Stația Grecia a fost depășită, mergem spre stația Venezuela.

Va spuneam in Decembrie ca ne vom apropia de 5% deficit anul ăsta. Nimeni nu a avut curajul atunci sa dea o cifra atât de dură. Și mai spuneam că Guvernul a măsluit cifrele pe 2018.

Acum, Eurostat ne spune că deficitul bugetar pe primul trimestru este de 4.5% din PIB. Însă ministerul de Finanțe zice că e minus 0.5% pentru primul trimestru (între timp a ajuns cam la 2% conform calculelor lor). O diferență uluitoare.

Ce se întâmpla? Guvernul măsluieste cifrele. E foarte grav. 
- In Europa, calculul este făcut pe sistemul ESA (care se uita la toate cheltuielile angajate, chiar cele pentru care plata a fost amânată). Așa e normal și așa face orice firmă cât de mică
- Ministerul de Finanțe ne dă cifre de deficit “cash”. Este fals și absurd, este contrar standardelor de raportare. E ca și cum nu plătești nimic o lună in firma ta si te lauzi cu marjă de profit de 100%
- anul trecut și la începutul anului, guvernul a măsluit cifrele (o spune chiar Comisia Europeană). A amânat rambursări uriașe de TVA care acum au intrat in plată, printre multe alte șmecherii.

Ca sa va dați seama un pic: 5% deficit înseamnă faliment. Maximumul agreat de noi prin tratatele Europene este 3%. Diferența de 2% este exact costul pensiilor speciale. Încă 2% merg pe salarii nesimțite la stat către amante, veri și nepoți.

Deci bani sunt. Însă vom intra in faliment din cauza pensiilor speciale și a salariilor pentru amante și politruci analfabeți", transmite Andrei Caramitru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.