Tandemul Orlando-Viorica distruge economia. Avertismentul unui senator: Rectificarea negativă nu mai poate fi evitată! Pe finalul anului vom avea un număr record de primari care intră în incapacitate de plată!


Tandemul Orlando-Viorica distruge economia. Avertismentul unui senator: Rectificarea negativă nu mai poate fi evitată! Pe finalul anului vom avea un număr record de primari care intră în incapacitate de plată!

Liderul senatorilor PNL Florin Cîțu a semnalat marți efectele dezastruoase ale guvernării PSD asupra economiei. Concret, tandemul Orlando-Dăncilă a dus statul român în situația în care nu se mai poate evita rectificarea negativă în 2019.

Totodată, liberalul a subliniat o "reușită" în premieră a guvernării PSD: "în trimestrul III al acestui an vom avea un număr RECORD de primarii care intră în INCAPACITATE de plată".

Mai mult, senatorul a reamintit faptul că PSD-iștii au măsluit datele pentru a ascunde gaura imensă din bugetul României. 

Redăm mesajul liberalului:

"Viorica, Orlanda si “gaura neagra”! (astazi fara cifre sa inteleaga si Orlando)

Asta nu o sa aflati de la CEX-ul PSD: in 2019 rectificarea negativa nu mai poate fi evitata.

In ultimii doi ani au tot masluit datele si au rostogolit GAURA imensa din buget. Gata. Nu se mai poate.

Ordonanta 114 este bomboana pe coliva economiei. Ordonanta elaborata, sustinuta si prezentata ca salvatoarea economiei romanesti de unicul si inegalabilul Orlando, prietenul cartilor de economie.

Rectificarea negativa este fortata de :

- impactul nimicitor al ordonantei 114 asupra companiilor din energie, sistemul financiar-bancar, telecomunicatii, pensii si asigurari. Teodorovici ne-a spus ca ordonanta 114 nu se modifica pentru ca este perfecta. Efectul dupa sase luni: toate companiile de stat din energie aproape in faliment, a crescut exponential importul de gaze din Rusia, CFR calatori + CFR marfa in faliment, CEC Bank are nevoie URGENT de un miliard de lei, administratorii privati de pensii loviti de comisioane mai mici, capital social mai mare si transferuri de la pilonul II in scadere sunt pe picior de plecare, si dezastrul in economie continua.

- reforma ANAF propusa si gandita de Orlando a ESUAT. Informatizarea o fost oprita de Orlando, veniturile sunt cu mult sub program, iar Orlando a uitat sa mai prezinte partea “friendly“ a ANAF asa cum a promis. Si mai grav se pregateste un TUN de 200 milioane euro prin transferul Vamii la MFP de la ANAF. Stiti ca el lucreaza DOAR cu tari din afara UE- Rusia, Turcia, China.

- acum avem certitudinea ca in trimestrul III al acestui an vom avea un numar RECORD de primarii care intra in INCAPACITATE de plata. O premiera! Orlando este un fricos. Ii oboseste pe primari cu cafele si apa prin intalniri unde le promite multe si nu le va da nimic.

Problema tandemului Viorica - Orlando nu este cursa pentru Cotroceni. Acolo stim toti cine castiga. Problema lor este deficitul bugetar. In 2019 o sa inceapa cu cifra 3 sau cu cifra 4?", a transmis senatorul liberal. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.