Un deputat al opoziției critică demisia lui Carmen Dan: Ea trebuia umilită, dată afară din minister! Trebuie să răspundă în fața legii, penal, pentru faptele comise!


Un deputat al opoziției critică demisia lui Carmen Dan: Ea trebuia umilită, dată afară din minister! Trebuie să răspundă în fața legii, penal, pentru faptele comise!

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, critică faptul că PSD-ista Carmen Dan a fost lăsată să își dea demisia, în loc să fie dată afară din Ministerul de Interne pentru a fi umilită pentru felul în care a acționat Jandarmeria la protestul Diasporei din 10 august 2018.

CITIȚI ȘI: Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne. Cine este favorit să-i ia locul

Totodată, parlamentarul solicită ca găzara Carmen Dan să răspundă în fața legii, penal, pentru faptele comise. 

Redăm mesajul deputatului Silviu Dehelean: 

"Carmen Dan a demisionat astăzi, după ce înlocuirea sa din funcția de ministru devenise o certitudine. Carmen Dan a demisionat astăzi, pentru că pesediștii le-au răpit cetățenilor și dreptul la o demitere rușinoasă a unuia dintre marii vinovați din 10 august.

Nu, Carmen Dan nu trebuia lăsată să își dea demisia "de onoare". Ea trebuia dată afară din minister, în așa fel încât istoria să consemneze acest moment drept unul umilitor pentru fosta secretară din Videle, devenită protectoarea abuzurilor împotriva cetățenilor.

Cuvintele "onoare" si "carmendan" nu pot coexista în aceeași construcție logică, decât pentru a ilustra antagonismul. Iată de ce, pentru toate violențele din 10 august, pentru dictatoriala lege a poliției, pentru secretizarea abuzurilor jandarmeriei, pentru protecția armată pe care a asigurat-o Partidului Social Democrat prin structurile MAI, Carmen Dan trebuia dată afară din Guvern, nu lăsată să se retragă.

Oricum, dincolo de funcțiile politice pierdute, nimic nu ne interesează mai mult decât ca doamna Carmen Dan să răspundă în fața legii, penal, pentru faptele comise", a declarat deputatul Silviu Dehelean. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.