Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne. Cine este favorit să-i ia locul


Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne. Cine este favorit să-i ia locul

Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne. Anunțul a fost făcut chiar de Carmen Dan, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD în care se discută despre remaniere.

„Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister. Mi-am depus mandatul. Plec cu fruntea sus (...) Nu am ce să-mi reproșez”, a declarat Carmen Dan.

"Înțeleg că nu intră în discuție niciun criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Nu ne-am deranjat până acum, acum deranjează. Mă aștept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister și sper să rămână în topul încrederii ministerul de interne. Plec cu fruntea din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot", a mai precizat Carmen Dan, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național PSD

Potrivit surselor Podul.ro, Dăncilă și apropiații ei vor să-l pună pe senatorul Nicolae Moga ca ministru de Interne. Moga este la a treia legislatură ca senator de Constanța și este membru al Comisiei de Apărare.

CITIȚI MAI MULTE AICI: EXCLUSIV Remaniere cu scântei: CINE sunt înlocuitorii lui Carmen Dan și Meleșcanu. Dăncilă își pune baronii în cap

Totodată, Carmen Dan a acuzat-o pe Dăncilă că a cedat presiunilor președintelui Klaus Iohannis, care îi ceruse demisia în repetate rânduri atât pentru actele de violență ale jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, cât și pentru organizarea alegerilor europarlamentare din 26 mai.

”Unii membri ai PSD nu au învățat nimic. Doamna Carmen Dan e dezinformată, niciodată PSD nu a cedat presiunilor președintelui”, a spus Viorica Dăncilă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.