Mirel Palada, o nouă MIZERIE PUTINISTĂ. Cui nu-i place Rusia e SPION și TRĂDĂTOR de țară?! Delirul unui semidoct obraznic


Mirel Palada, o nouă MIZERIE PUTINISTĂ. Cui nu-i place Rusia e SPION și TRĂDĂTOR de țară?! Delirul unui semidoct obraznic

Controversatul Mirel Palada – sociologul de casă al infractorilor Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea, personaj notoriu pentru declarații ofensatoare, comportament agresiv și propagandă PSD – insultă și batjocorește din nou, de o manieră incalificabilă, memoria fruntașului țărănist Iuliu Maniu, despre care se încăpățânează să rostogolească, pe Facebook, o veche și mizerabilă minciună stalinistă: țărănistul și-ar fi meritat abominabila lichidare, întrucât și-ar fi… ”trădat” țara, fiind un… ”spion britanic”.

Așadar, pentru simplul motiv că Iuliu Maniu – unul dintre făptuitorii Marii Uniri – a încercat să găsească sprijin în Occident, cu scopul de a salva România de la dezastrul instaurării dictaturii genocidare păpușate de la Kremlin, ale cărei urmări le tragem din plin și astăzi, Mirel Palada are incorigibila nesimțire să insiste că fruntașul țărănist ”și-a meritat pedeapsa” fiindcă și-ar fi ”trădat” țara.

Ceea ce este puțin spus halucinant: adică, un ctitor al României Mari și-ar fi ”trădat” patria comunistă impusă de Kremlin cu tancurile, ”patria” stalinistă care a generat un genocid soldat cu sute de mii de crime politice, în timp ce satrapii comuniști și securiștii conduși de KGB – care l-au hăituit, anchetat brutal, torturat și încarcerat pe eroul Maniu, trimițându-l premeditat la o moarte în chinuri – ar fi, în logica patriotardului Palada, patrioții care au pedepsit, în mod legitim, un ”trădător”.

Ceea ce înseamnă că, pentru sfertodoctul Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, lupta împotriva comunismului a reprezentat… ”trădare”. ”Trădare” față de dictatura bolșevică impusă de Stalin cu tancurile armatei roșii, probabil cea mai criminală organizație a secolului XX?! ”Trădare” față de un regim genocidar care a devastat la propriu România, aproape 50 de ani, lichidându-i elitele, mutilând floarea studențimii, aducând naționalizare, foamete, beznă și frig?! ”Trădarea” pe care are obrăznicia să o invoce Palada nu a existat niciodată, aceasta fiind doar acuzația predilectă a dictaturii comuniste, a Securității și a torționarilor care au asasinat sute de mii de semeni, aducând România (după '90, via FSN/PDSR/PSD) în halul în care se află astăzi.  

Pe de altă parte, dacă abominabila asasinare a lui Iuliu Maniu i se pare corectă (!) lui Palada, bătăușiul de serviciu, e clar că Securitatea criminală, tribunalele poporului, Canalul și ”salba” de penitenciare i se par flori la ureche. Acolo ajungeau, se pare, ”trădătorii” patriei…. În fond, aceleași tâmpenii le-a bubuit în public și senatorul PSD Șerban Nicolae, care a debitat că luptătorii anti-comuniști din munți ar fi slăbit… capacitatea de apărare a României!

Toate aceste mizerii nu sunt altceva decât narațiuni specifice propagandei rusești, lături ce vizează mistificarea istoriei și stârnirea nostalgiilor comunistoide atât de dragi Kremlinului – prostiile debitate de Palada nu-s deloc noi, fac parte din rețetarul stalinismului recuperat de putinism.

Pentru ca infecția propagandistă putinistă să fie absolută, Mirel Palada își pornește delirul de la mincinoasa acuzație de trădare veninos alocată lui Iuliu Maniu doar pentru a insinua, cu viteza luminii, că România zilelor noastre ar abunda de spioni ai Occidentului care, asemeni fruntașului țărănist, și-ar ”trăda” țara. Aceasta este, în mod evident, o narațiune predilectă a Moscovei.

Iată ce a găsit de cuviință să rostogolească Palada pe Facebook, dând curs unor caraghioase artificii cică retorice, doar pentru a-i insulta, din nou, pe protestatarii # Rezist:

”Subiectul <Iuliu Maniu spion britanic> și toată patima din jurul său ascunde fapt un fenomen mult mai important. Insidios, în mințile tefeleilor din ziua de azi se inoculează un mesaj simplu: nu e bine să spionezi pentru ruși, dar e nobil și de lăudat să spionezi pentru occidentali.

Nu, dragii mei tefelei naivi. Nu contează pentru cine spionezi. Cînd spionezi pentru alții, spionezi împotriva țării tale. Indiferent că ăia sînt americani, ruși, britanici, evrei, japonezi, marțieni sau șerpilieni.

Nu, dragii mei tefelei naivi. Nu e bine să spionezi împotriva țării tale. Occident, Orient, nu contează. Cine vă bagă în cap prostii de-astea de filme de propagandă o face cu un scop precis.

Să vă frăgezească mințile fragede și tinere și naive și fraiere, să nu vi se pară dubios cînd vi se propune să vă spionați țara.

Să vi se pară o mîndrie să vă duceți să vă spargeți la străini.

Să vi se pară că e o onoare să lingeți clanțele ambasadelor.

Să vi se pară că e o onoare că permiteți unori distinși nobili civilizați să vă sifoneze mințile.

Căci ce contează? Românii oricum știm cu toții de la distinsa presă deontoloagă că sînt niște nătîntoci prostovani primitivi, numa babe și țărani și pensionari, care nu e nici o problemă să fie trădați. Căci ăia mari și nobili sînt în altă parte. Niciodată în România.

Nu, dragii mei tefelei naivi. În capul vostru țara trebuie să fie mereu înaintea oricărei alte țări.

Și orice babă, oricît de proastă și de săracă și de bătrînă și de bolnavă, trebuie să însemne pentru voi de un catralion de ori decît orice occidental, indiferent cît de stilat e și cîți bani are și cu cîtă nobilă glagorie vă vrăjește.

Și oricine și-a trădat țara, indiferent că la americani sau la ruși sau la șerpilieni, să fie pentru voi un trădător.

Restul e harneală. E propagandă. E prosteală pe care v-o bagă insidios deontologii în cap, să fiți voi fezandați cum trebuie atunci cînd un distins străin înalt și elegant vă va propune să faceți chestii pentru țara lui. Evident, păcălindu-vă că o faceți pentru țara voastră.

Proștilor. Naivilor. Tefeleilor. Nu vă lăsați păcăliți. România înainte de toate!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.