Probleme pentru Firea. Președinta PNL București cere Curții de Conturi să meargă în inspecție la Primăria Capitalei


Probleme pentru Firea. Președinta PNL București cere Curții de Conturi să meargă în inspecție la Primăria Capitalei

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat, miercuri, că a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate de către companiile Primăriei Capitalei, după ce instanța a decis anularea hotărârilor de înființare.

Am sesizat, cu nr. de înregistrare, prin adresă oficială, Curtea de Conturi, cerându-i să verifice legalitatea cheltuielilor efectuate de către Companiile Primăriei Capitalei după ce instanţa a hotărât anularea Hotărârilor de înfiinţare. Sesizarea este depusă alături de colegii mei, consilieri generali PNL, a declarat, miercuri, Violeta Alexandru.

Instanța a constatat în noiembrie că înfiinţarea companiilor municipale ale Primăriei Bucureşti s-a făcut cu încălcarea legii, pentru că hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă, în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, aşa cum ar fi trebuit.

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a făcut un anunț, în iunie, conform căruia Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înființate cu încălcarea legii.

În ciuda faptului că decizia a fost definitivă, Gabriela Firea a căutat diverse artificii juridice în speranţa că ar putea anula această decizie. Rând pe rând însă, tentativele sale sunt infirmate de către judecători, ceea ce confirmă practic corectitudinea soluţiei date în noiembrie anul trecut. Gabriela Firea a tot sperat să găsească o soluţie juridică pentru a nu desfiinţa companiile. Pentru că dacă le-ar desfiinţa, ar recunoaşte de fapt că a greşit de la bun început. Şi dacă a greşit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalităţii”, a subliniat preşedintele USR Bucureşti.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.