Oreste avertizează că există riscul ca Guvernul Dăncilă să facă jocurile Ungariei în urma presiunilor puse de Kelemen Hunor


Oreste avertizează că există riscul ca Guvernul Dăncilă să facă jocurile Ungariei în urma presiunilor puse de Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a avut o întâlnire marți cu premierul Viorica Dăncilă în care i-a solicitat să fie adoptat Codul Administrativ în varianta votată de Parlament, nu cea adoptată prin ordonanță de urgență. Concret, liderul UDMR este nemulțumit, inclusiv, de faptul că interesul public național este prioritar față de cel public local. Astfel, Kelemen Hunor s-a folosit perfid de argumentul descentralizării pentru a promova voalat ideea de autonomie locală

„Pe partea cu vorbire limbii materne în administraţie am dat un singur exemplu: încălcarea drepturilor obţinute, drepturile obţinute nu se anulează în funcţie de statistici, deci încalcă acest principiu. Nu e bine ca funcţionarii publici să aibă şi funcţii de conducere în partide politice, e grav, plus că nu e bine ca interesul public naţional să fie prioritar faţă de interesul public local. Asta înseamnă că orice Guvern va anula şi încăleca hotărârile autorităţilor locale, a mai spus Kelemen.

În acest context, jurnalistul Oreste Teodorescu s-a revoltat pe Facebook căci există riscul, potrivit surselor din Ministerul Dezvoltării Regionale ca Viorica să facă un compromis cu UDMR și să adopte, în cursul zilei de joi, și cerințele lui Kelemen Hunor, întrucât textul OUG pe Codul Adminsitrativ nu a fost publicat încă în Monitorul Oficial. 

"Dacă se adeverește acest scenariu, înseamnă că în spatele patriotismului de fațadă afișat de liderii PSD se ascunde o cumplită complicitate la sabotarea Constituției și a interesului statului român! Fapt ce poate trimite partidul de guvernământ pe lista trădătorilor de țara și chiar la lada de gunoi a istoriei!", a completat Oreste.

Redăm postarea lui Oreste Teodorescu:

"Cum a reușit Ungaria sa îngenuncheze România din interior

Perfidul Hunor lucrează nestingherit la dezmembrarea administrației statului roman. Cu o consecvență admirabilă, dacă ar fi fost folosită în interesul și nu în defavoarea României, liderii UDMR își urmează punct cu punct ofensiva împotriva ființei naționale...

Deși a trecut pragul europarlamentarelor cu voturi furnizate de PSD, în regiuni fără etnici maghiari și există clar o ruptură între interesele comunității și politicile iredentiste ale Budapestei, UDMR joacă dur și hotărât sa pună între paranteze conceptul statului român unitar și indivizibil

Cu un aplomb care frizează tupeul și ne amintește de aroganța grofilor, locotentului Fiedesz, Kelemen Hunor a somat-o pe Dăncilă să nu trimită la Monitorul Oficial forma adoptată în Guvern referitoare la Codul Administrativ. Pretextând nesoluționarea convenabilă a conflictului din cimitirul eroilor din Valea Uzului, liderul UDMR a avut astăzi o discuție de 15 minute cu premierul României, însă adevărata miza a fost noul Cod Administrativ.

Iată o declarație cel puțin scandaloasă a domnului Hunor:

“Am cerut la Codul Administrativ, dacă tot nu s-a publicat în Monitorul Oficial, ca varianta votată de Parlament să fie aprobată și de Guvern, nu o altă variantă. Aici, în Parlament, a existat o dezbatere de șase-șapte luni de zile și a fost un vot în Parlament. Curtea Constituțională, pe formă, a găsit probleme de neconstituționalitate și nu pe fond, nu s-a pronunțat pe fond. Am solicitat, dacă se poate, să mai fie discutat la o ședință de Guvern acest proiect de Ordonanță de Urgență înainte de publicare și, dacă se poate, ar fi bine să se întoarcă la varianta votată de Parlament”.

Și liderul deputaților UDMR, Attila Korodi a afirmat că are nedumeriri legate de Ordonanța de Urgență și că numai Guvernul știe ce conține aceasta.

„Din informațiile care circulă în spațiul public, regăsim elemente care ne arată că varianta adoptată de Guvern poate să difere în elemente critice legate de administrația publică de varianta votată în Parlament. Guvernul ar trebui să aibă în vedere acea variantă. Nu avem să comentăm un lucru concret, sunt foarte multe informații și câteodată pot să fie chiar contradictorii. Efectiv ce conține textul, numai Guvernul știe”.

Ne amintim colaborarea foarte strânsă dintre gruparea Dragnea și liderii UDMR care a dus la un proiect de lege aberant privind obligativitatea folosirii limbii materne în instituțiile prefectului și în deconcentrate acolo unde cel puțin 20% din populație are altă limbă maternă decât cea română, fapt ce oferea minorității maghiare pretextul folosirii limbii native în regiunile vizate de autonomia Ținutului Secuiesc, un pas hotărâtor în desenarea unui proiect de regionalizare, strict pe considerente etnice.

Deși până astăzi, textul OUG nu este publicat în Monitorul Oficial, surse din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice afirmă că predicatele impuse de Hunor în discuția de azi cu Dăncilă vor fi introduse în ordonanța care va fi adoptată joi!

Dacă se adeverește acest scenariu, înseamnă că în spatele patriotismului de fațadă afișat de liderii PSD se ascunde o cumplită complicitate la sabotarea Constituției și a interesului statului român! Fapt ce poate trimite partidul de guvernământ pe lista trădătorilor de țara și chiar la lada de gunoi a istoriei!", a scris Oreste pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.