EXCLUSIV O nouă CONSPIRAȚIE caraghioasă a cuplului Codrin Ștefănescu-Liviu Pleșoianu. PSD și delirul perdanților paraleli


EXCLUSIV O nouă CONSPIRAȚIE caraghioasă a cuplului Codrin Ștefănescu-Liviu Pleșoianu. PSD și delirul perdanților paraleli

Surclasați de o manieră umilitoare la Congresul PSD, unde s-au poziționat la voturi-lumină în spatele Vioricăi Dăncilă și a liderilor susținuți de ea, controversații Codrin Ștefănescu și Liviu Pleșoianu pun la cale, potrivit surselor Podul.ro, o nouă conspirație caraghioasă, care are tot atâtea șanse de izbândă ca recenta aventură de la Congres.

Mai exact, Ștefănescu și Pleșoianu și-au anunțat apropiații (deloc semnificativi) că se pot culca liniștiți pe-o ureche, întrucât ei tot vor prelua partidul, într-un congres care va fi organizat la începutul anului viitor, după ce prezidențiabilul PSD – este posibil ca acesta să fie Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, agreat de Viorica Dăncilă și de baronii din jurul acesteia – va eșua să intre în turul 2 ai luptei pentru Cotroceni. În urma unei astfel de înfrângeri, insistă cei doi, preluarea PSD ar fi floare la ureche.

În realitate însă, chiar dacă prezidențiabilul PSD nu va reuși să intre în turul 2, Ștefănescu și Pleșoianu tot nu au șanse să se impună în partid – este de domeniul evidenței că cele mai mari șanse pentru a face asta le are gruparea Paul Stănescu-Gabriela Firea-Marcel Ciolacu, facțiune care așteaptă exact același lucru ca Ștefănescu și Pleșoianu, și care are și pârghiile pentru a face asta – se bazează pe câteva filiale, beneficiază de personaje influente postate în funcții-cheie, iar Firea este liderul social-democrat care se bucură de cea mai mare încredere, potrivit tuturor sondajelor de opinie. De notat că Pleșoianu și Ștefănescu sunt căzuți în dizgrația șefei PSD București, care îi vrea zburați din partid, fiindcă au sărit la beregata ei în timpul războiului cu Dragnea.

În pofida acestei situații care este, repetăm, de ordinul evidenței, Codrin Ștefănescu se căznește să facă valuri, în continuare, insistând că PSD trebuie să adopte o candidatură a lui Pleșoianu la Cotroceni, în detrimentul lui Eugen Orlando Teodorovici (de notat că ambii sunt pe placul propagandiștilor putiniști de la Sputnik).

Potrivit surselor Podul.ro, Dăncilă le-a permis lui Ștefănescu și Pleșoianu să candideze tocmai pentru a-i dezumfla, demonstrându-le că nu au șanse, și pentru a descuraja scandalul pe care cei doi gălăgioși îl pregătiseră la Congres.

Ați observant că junele exaltat Pleșoianu și-a făcut apariția îmbrăcat în țoale negre – asta fiindcă, instigat de Ștefănescu, venise pregătit să urle că partidul a murit și că actuala conducere este emanată de așa-zisul stat paralel.   

Finalmente, Liviu Pleșoianu s-a clasat pe locul al doilea, cu doar 715 voturi, Dăncilă adunând 2828, dar rezultatul are explicații simple, nefiind chiar ”surprinzător”, așa cum tot repetă propaganda, având în vedere campania deșănțată care i-o face Antena 3, în ultimii ani. Pleșoianu a fost votat de câteva filiale din sud (printre care Teleorman și Dolj), care au pus ștampila pe el doar pentru discursul dragnist, simplist și retrograd, dar și din pricina lipsei de alternativă, votul acesta nereprezentând, finalmente, decât o ”aroganță” făcută Vioricăi Dăncilă, care nu ar fi pierdut alegerile nici dacă nu s-ar fi prezentat la Sala Palatului.

Orice s-ar spune, este caraghios să insiști că ai șanse să câștigi președinția României (sau măcar să accezi în turul 2), când nu ai izbutit să aduni decât 715 voturi în propriul partid.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.