VIDEO Klaus Iohannis intră în febra negocierilor la nivel european: "E inacceptabil să nu avem o persoană într-o funcţie importantă care provine din ţările care au devenit mai recent membre ale UE"


VIDEO Klaus Iohannis intră în febra negocierilor la nivel european: "E inacceptabil să nu avem o persoană într-o funcţie importantă care provine din ţările care au devenit mai recent membre ale UE"

Parcursul Uniunii Europene este marcat zilele acestea de negocieri intense întrucât trebuie desemnați șefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană și un nou Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe. Potrivit informațiilor vehiculate, Frans Timmermans este favorit pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seara, la sosirea la Consiliul European că „va fi o noapte foarte lungă”, informează news.ro

„Suntem într-o anumită etapă acum şi negocierile politice vor avea loc şi procesul va merge înainte. Sigur, ar fi optimal să ajungem la o concluzie comună înainte să înceapă Parlamentul lucrul în mandatul nou. Aceasta este varianta cea mai bună, dar, dacă nu se întâmplă aşa, nu este, în sine, o catastrofă. Au mai fost mandate care au început după lungi negocieri. În final, este important să se găsească soluţii care sunt viabile şi acceptabile”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Preşedintele a precizat că este ferm hotărât să se implice total pentru a obţine echilibrul geografic în stabilirea funcţiilor

„Din punctul meu de vedere, este inacceptabil să nu avem o persoană într-o funcţie importantă care provine din ţările care au devenit mai recent membre ale Uniunii Europene şi, evident, o persoană aleasă în funcţie de conducere trebuie să se implice pentru Uniune, nu pentru statul membru din care provine, dar întotdeauna este important să fie persoane din toate zonele, fiindcă, la o adică, negocierile de orice fel trebuie să ţină cont şi de o problemă care este importantă. Nu trebuie să apară noi şi noi falii, şi falia dintre Est şi Vest care s-a cam atenuat nu trebuie să se redeschidă, bunăoară, şi pentru acest lucru este nevoie de o echilibrare şi din acest punct de vedere, adică criteriul geografic”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că îşi propune să facă foarte multe pentru România europeană şi pentru asta vrea să fie preşedintele României.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.