Deputatul USR, Claudiu Năsui, face o radiografie a noului Avocat al Poporului, Renate Weber, prin care scoate la lumină nocivitatea fostei europarlamentare și ipocrizia de care dă dovadă.
1. Renate Weber a fost eurodeputată cu un salariu de 7000 de euro pe luni și, mai mult, deconta cheltuieli de 200 de euro per zi lucrătoare la Bruxelles. Cu toate acestea, deși primea o sumă substanțială de la UE, Renate Weber a criticat dur Uniunea Europeană și liderii acesteia.
2. Înainte de a intra în ALDE, Renate Weber se pretindea liberală și critica virulent abuzurile, derapajele ale coaliției infracționale PSD-ALDE.
3. Intră în joc și ipocrizia celor din PSD-ALDE, care deși s-au luptat tot timpul cu "statul paralel", au numit-o pe Renate Weber ca Avocat al Poporului deși a fost președintă a unei organizații finanțate de George Soroș.
Totodată, Claudiu Năsui prezintă o serie de motive pe final prin care reflectă de ce nu este potrivită Renate Weber pentru a ocupa funcția de Avocat al Poporului.
Redăm postarea deputatului USR.
„Cum ajunge un europarlamentar traseist avocatul poporului: sprijinind penalii și agenda rusească.
Până nu demult, doamna Renate Weber care ieri a fost votată avocat al poporului era europarlamentar remunerat cu peste 7000 de euro pe lună și care deconta cheltuieli de 200 de euro per zi lucrătoare la Bruxelles. Asta nu o împiedica din a critica dur Uniunea Europeană și liderii acesteia, însă banii lor erau buni. Cifrele, de altfel, sunt doar pentru mandatul cu ALDE, pentru că înainte dumneaei se prezenta liberală convinsă și reclama public derapajele PSD-ALDE.
Ei bine, doamna Weber s-a reprofilat rapid, dându-și seama că în politică nu se pune așa mult preț pe cuvântul personal și loialitate, iar asta i-a adus noi privilegii. V-ați gândi că după eșecul răsunător de la europarlamentare ALDE ar ține cont de avertizările electoratului, dar, în loc, ei găsesc strategii prin care să le evite, iar numirea doamnei Weber se numără printre acestea.
Dacă ”statul paralel” era pe buzele tuturor celor de la putere, acum nimeni nu a avut o problemă să numească într-o funcție înaltă o fostă președintă a unei organizații finanțate de nimeni altul decât George Soroș. Traseismul nici nu îl mai includem pe listă, pentru că nu mai surprinde pe nimeni.
Ce altceva o mai califică pe doamna Weber pentru funcția ocupată? Să fie criticile aduse protestatarilor pro-justiție și a diasporei gazate anul trecut? Sau poate încurajarea către instituțiile de stat să nu mai fie toleranți cu aceștia? Am putea adăuga aici și părerea dumneaei legată de raportul Comisiei de la Veneția. Ați ghicit: nu este fană, ba chiar mai mult, dumneaei admiră secția specială de investigare a magistraților.
După cum ne-au obișnuit, cei din coaliția de guvernare au ales un avocat, dar numai al poporului nu va fi. Cum poate cineva puternic îndatorat sistemului să atace, de exemplu, OUG-ul pe Codul Administrativ? Această funcție ar trebui să sesizeze CCR în cazul legilor cu dedicație care merg împotriva Constituției, dar cum să așteptăm ca acest lucru de la doamna Weber? Tocmai șeful dumneaei, domnul Tăriceanu, vrea să invalideze practic un referendum și să mai facă un pas spre garantarea amnistiei și grațierii pentru penali. Cum altfel când interesele aici sunt extrem de personale?”, a scris deputatul USR.