Partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr., contract de 1,3 milioane de euro cu CJ Tulcea, condus de baronul PSD Horia Teodorescu


Partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr., contract de 1,3 milioane de euro cu CJ Tulcea, condus de baronul PSD Horia Teodorescu

Firma partenerilor de afaceri a lui Dragnea Jr., Europrotect Security, a încheiat un contract pentru 2 ani pentru a păzi 15 imobile ale Consiliului Județean Tulcea, în valoare de 6,4 milioane de lei, adică 1,3 milioane de euro, potrivit SEAP (portalul guvenamental de transparenţă în achiziţii publice www.e-licitatie.ro), arată G4Media. 

Conform sursei citate, contractul a fost încheiat pe 26 martie 2019 și privește servicii de pază și „monitorizare a sistemelor de alarmă”. Totodată, contractul a fost atribuit prin licitație deschisă după ce au participat 11 firme, însă doar Europrotect Security a răspuns cerințelor Consiliului Județean Tulcea, condus de baronul PSD Horia Teodorescu.

Firma Europrotect Security este deținută de către Cristian Baicu, fiind acționar unic. Acesta a fost partener de afaceri într-o altă firmă cu fostul șofer a lui Liviu Dragnea, Mădălin Ioniță. 

Totodată, Mădălin Ioniță a fost asociat anterior în alte companii cu Ștefan Dragnea, fiul fostului lider PSD. 

Contractul dintre Europrotect şi CJ Tulcea a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestațiilor (CNSC) şi la Curtea de Apel Constanţa de către firma Romold Security din Vaslui pe motiv că Europrotect nu şi-a îndeplinit corespunzător un contract din 2015 cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti.

CITIȚI AICI MATERIALUL INTEGRAL

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.