REVOLTĂTOR! Procurorul care a abuzat-o pe fetița de 8 ani neagă acuzațiile și imaginile publicate


REVOLTĂTOR! Procurorul care a abuzat-o pe fetița de 8 ani neagă acuzațiile și imaginile publicate

Procurorul de la Parchetul Curții de Apel Craiova, Maria Pițurcă, respinge acuzațiile care i se aduc, conform cărora a bruscat o fetiță de 8 ani din Baia de Aramă și spune că nu a strâns-o de mână și că nici nu a bruscat-o, ci „doar” i-a vorbit calm și a atins-o ușor pentru că țipa și se târa pe jos, deși imaginile care au surprins tot evenimentul și infirmă scuzele invocate. Vedeți la finalul articolului filmările care arată clar intervenția violentă a procuroarei Maria Pițurcă față de fetița de 8 ani.

CITIȚI ȘI: Filmările intervenției sinistre a autorităților față de fetița dată spre adopție. Informația privind transplantul de rinichi, dezmințită de un jurnalist

Nu am tras de copil, l-am atins uşor, nu am strâns-o de mâna, i-am vorbit calm. Am cerut să i se facă o expertiză Medico-legală pentru a clarifica acest lucru. Copilul plângea, ţipa, se târa pe jos, dar am reuşit să o iau în braţe şi s-o dau tatălui. Nimeni nu m-a ajutat”, a declarat Maria Piturca, procurorul de caz. Magistratul spune că a mers însoţită de un psiholog, de un asistent social şi de poliţişti şi a mărturisit că a fost foarte greu pentru ea, dar că nu putea lăsa copilul acolo. „Toată lumea mă acuză pe mine, dar dacă se lovea, dacă i se întâmpla ceva, cine răspundea? Părinţii adoptivi sau statul român. Cei se la Baia de Aramă nu aveau nicio calitate”, a declarat Maria Piţurcă.

Procurorul care a abuzat-o pe fetiță a explicat într-o conferință de presă organizată la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova că familia de români stabilită de mai mulți ani în SUA, în posesia cărora trebuia să intre fetița, a încercat de patru ori să o ia de la actuala familie, însă de fiecare dată a întâmpinat aceleași probeleme. De asemena, copilul a fost retras de la şcoală atunci când părinţii adoptivi au mers la unitatea de învăţământ. „Copilul a fost şi internat cu diverse afectiuni, inclusiv malnutriţie, pneumonie. M-am gândit doar la binele acestui copil”, a mai declarat procurorul de caz.





Sursă foto: adevarul.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.