SUA cer PSD să repare ce a stricat în Justiție. Dăncilă tocmai i-a ordonat lui Birchall să nu schimbe nimic


SUA cer PSD să repare ce a stricat în Justiție. Dăncilă tocmai i-a ordonat lui Birchall să nu schimbe nimic

Procurorul general al SUA, William Barr, și-a exprimat speranţa, după vizita la Bucureşti, că România va reveni asupra amendamentelor care „pot submina lupta împotriva corupţiei”. El a apreciat că România va lua măsuri pentru a avea o justiţie eficientă, transparentă şi imparţială.

„Suntem recunoscători pentru susţinerea ministrului Ana Birchall faţă de aceste principii. Sperăm că, sub conducerea ei şi a altor oficiali români, România va reveni asupra amendamentelor recente care ameninţă să submineze abilitatea de a lupta cu corupţia şi suntem încrezători că România va lua măsuri pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent şi imparţial”, a declarat Barr, potrivit unui mesaj difuzat de ambasada SUA la București.

El a participat la ministeriala UE-SUA pe afaceri interne și justiție, organizată la București.

Solicitarea lui Barr către Birchall vine la câteva zile după ce premierul Dăncilă i-a reproșat ministrului Justiției că readuce problema Justiției pe agenda guvernamentală. „Am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei şi i-am spus că vreau ca nicio entitate, niciun ministru din Guvern să nu facă referire sau să intervină în Justiţie, să nu încerce sub nicio formă să mai aducă Justiţia în curtea Guvernului. (…) Suntem un Guvern politic, orice decizie a noastră, orice afirmaţie, chiar dacă este a Guvernului României, va fi interpretată politic şi nu vreau ca alianţa PSD-ALDE să deconteze o eventuală greşeală”, a spus Dăncilă, întrebată ce părere are despre posibilitatea desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.