DNA îi numără vilele primarului Chirica din Iași


DNA îi numără vilele primarului Chirica din Iași

Surse din DNA susțin că această instituție a deschis o anchetă după dezvăluirile din presă privind vilele pe care primarul Iașiului, Mihai Chirică, le-ar fi plasat pe numele copiilor săi.

Presa a dezvăluit luni că Thea şi Mălina Chirica, fiicele de clasa a VII-a, respectiv clasa a IV-a ale primarului din Iaşi, Mihai Chirica, deţin o casă de lux de 240 de metri pătraţi, care a fost trecută pe numele lor după ce edilul a divorţat de fosta sa nevastă.

În acest caz, DNA ar fi deschis un dosar în rem.

Acum circa o săptămână, presa a arătat că același Mihai Chirica este beneficiarul unei tranzacții imobiliare de 250.000 de euro făcute pe numele copilului său de 11 luni, reprezentat de bunica pensionară.  În cazul acestei tranzacții, Agenția Națională de Integritate a început deja o anchetă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.