Anton Anton, ministrul cu stocarea energiei electrice în depozite de gaze, se laudă cu vizualizările obținute pe Youtube


Anton Anton, ministrul cu stocarea energiei electrice în depozite de gaze, se laudă cu vizualizările obținute pe Youtube

Anton Anton, ministrul Energiei, s-a lăudat, marţi, într-o conferinţă, că declaraţia sa privind stocarea energiei electrice în depozite de gaze a ajuns la 1,8 milioane de vizualizări pe Youtube. 

"Ţările au un plan bine pus la punct de eliminare a cărbunelui, în timp. Acelaşi plan îl avem şi noi, înlocuirea treptată a centralelor pe cărbune cu centrale pe gaz. Azi de dimineaţă îmi arăta un coleg al meu că pe Youtube am ajuns la 1,8 milioane de vizualizări cu faimoasa mea acumulare de energie electrică în gaze. Rămân la părerea că această idee este una dintre soluţiile pe care Europa le ia în discuţie. Construim o unitate la centrala din Craiova şi utilizăm depozitul de la Gherceşti", a spus Anton Anton la conferința “Energy Strategy Summit”, organizată de #Energynomics.

Evenimentul a reunit cei mai influenţi decidenţi din industria energetică românească, pentru o amplă dezbatere pe teme de actualitate.



Pe 21 februarie, Anton Anton a declarat, în comisiile parlamentare de buget-finanţe, că Ministerul Energiei intenţionează să dezvolte un proiect de acumulare de energie electrică în depozitele de gaze, idee care nu a mai fost introdusă până acum în lume.

"Vrem să accesăm un program european prin care să introducem în România o idee care n-a mai fost introdusă în lumea asta - sau poate c-o fi fost făcută dar nu ştiu eu - şi anume să acumulăm energie electrică în depozite de gaze. Adică centrala de la Craiova o retehnologizăm, alături de centrala aia la trei kilometri există un depozit, la Gherceşti, iar în depozitul respectiv introducem gaze atunci când avem exces de energie electrică de la eoliene, pentru că noi în România nu avem niciun fel de sistem de acumulare a energiei electrice", afirmase atunci Anton. 

Astăzi el precizat că rămâne la ideea că aceasta este una dintre soluţiile de viitor, pe care şi Europa le ia în discuţie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.