Oreste prezintă implicațiile Rusiei în incidentele de la Cimitirul din Valea Uzului. Cum acționează Putin împotriva forțelor occidentale


Oreste prezintă implicațiile Rusiei în incidentele de la Cimitirul din Valea Uzului. Cum acționează Putin împotriva forțelor occidentale

Jurnalistul Oreste Teodorescu pune incidentul de la Cimitirul din Valea Uzului, în care extremiștii maghiari și cei români s-au încăierat, într-un context mai larg.

Concret, Oreste avertizează că ceea ce s-a întâmplat la Valea Uzului are în spate jocurile Rusiei lui Putin care se fac resimțite prin pioni precum Viktor Orban, respectiv Kelemen Hunor, prin finanțarea tuturor mișcărilor naționaliste extremiste, euro-sceptice, populiste prin care generează haos inamicului geostrategic și economic și, totodată, prin oficinele de propagandă și mai ales fake news care continuă diseminarea scandalului politic, haosului economic și a corupției generalizate.

Redăm analiza lui Oreste Teodorescu:

Deducții simple:

1. Viktor Orbán e omul lui Putin, un cal troian cu misiune precisa de a destabiliza UE.

2. Kelemen Hunor este marioneta Fidesz, locotenentul lui Viktor Orbán.

3. Rușii finanțează toate mișcările naționaliste, extremiste, euro-sceptice, populiste prin care generează haos inamicului geostrategic și economic.

4. România a fost chiar și în ciuda lui Dragnea, pionul lui Viktor Orbán, sau nebunul lui Putin, să rămână una dintre cele mai fidele și entuziaste țări atât pentru apartenența la UE cât și la NATO.

5. La toate scenariile provocate de axa Moscova-Budapesta, instituțiile statului, dar mai ales cetățenii au găsit rezolvări înțelepte.

6. Ce au încercat agenții de influența, prin tovarășii de drum și idioții utili, provocând deloc subtil, de ziua Înălțării și a Cinstirii Eroilor, atât comunitatea maghiara cât și pe romani.

7. La cimitirul eroilor din Valea Uzului, niște extremiști maghiari au blocat intrarea românilor care veniseră să-și cinstească eroii! Alți extremiști, români de data aceasta au acționat violent. Și uite cum apar premisele unui conflict inter-etnic, alimentat emoțional tocmai bun sa tulbure așezarea familiilor politice în Parlamentul European. Atât România cât și Ungaria sunt membre NATO și va dați seama cât de ușor se poate stârni un incendiu.

8. În plan politic, strategii ruși, prin oficinele de propagandă și mai ales fake news continuă diseminarea scandalului politic, haos economic și corupție generalizată. 

9. Populația activă a României este pro-occidentală și reacționează prompt la drapajele unora de la Statul de Drept și democrație.

10. România este ținta specială a serviciilor rusești din cauza Scutului de la Deveselu și mai ales a zăcămintelor de petrol și gaze, care exploatate eficient pot deveni energie alternativă la resursele Federatiei”, a scris jurnalistul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.