Opoziția NU trebuie să facă politică "bot în bot" cu Ponta! Un jurnalist povestește o experiență personală pe care a avut-o cu fostul premier


Opoziția NU trebuie să facă politică "bot în bot" cu Ponta! Un jurnalist povestește o experiență personală pe care a avut-o cu fostul premier

Partidul condus de Dan Barna, USR, dă semne că se pretează la o greșeală politică foarte frecventă în istoria postdecembristă. Pentru câteva calcule de termen scurt, inclusiv cel ce ține de soarta moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, USR pare să fie dispus la compromisuri pentru a obține susținerea lui Victor Ponta. 

CITIȚI ȘI: Dan Barna oferă clarificări în privința fotografiei în care apare cu Ponta la masă: "Poziția anti PSD pe care o declară public să fie urmată și de niște fapte!"

În acest context, jurnalistul Mircea Marian prezintă o experiență personală pentru a atrage atenția de ce nu trebuie făcut niciun compromis, nici măcar din considerente pragmatice, cu Victor Ponta. Concret, Victor Ponta, în calitate de premier, a închis postul de televiziune TVR Info ca un soi de răzbunare, potrivit jurnalistului:

"În primăvara lui 2012, puțin înainte de a ajunge premier, Ponta a venit la Tvr Info și, la plecare, la ieșirea din clădire, în spatele lui, niște fete au râs. Nu de el, ci așa...Omul a luat-o personal, s-a întors către ele și le-a zis: “Puteți râde cât doriți, postul ăsta se va închide și voi veți rămâne șomere”.

Ceea ce s-a cam intâmplat: exact în ziua în care Ponta a devenit premier, emisiunea Ioanei Lupea și a mea a fost oprită - deși ne oferisem, în scris, să o facem pe gratis! - iar puțin mai târziu s-a închis tot postul.

Concedierea noastră de la Tvr Info venea la capătul a luni întregi de linșaj la Antena 3, în care eu și părinții mei - da, părinții mei - fuseserăm insultați la modul cel mai ingrozitor, fără nici un drept la replică. (Btw, vă mai mintiți cum îl scoseseră de pedofil pe judecătorul Danileț? Da, Gâdea și Antena 3...)

Așa că mă scuzați dacă nu mă interesează considerentele pragmatice ale celor care azi sunt bot in bot cu niște jigodii ca Gâdea și Ponta. Sigur, pricep foarte bine ce se întâmplă, ba chiar aș zice că pricep mai bine decât ăi de îmi explică, cu un machiavelism de bodegă, de ce trebuie să facă politică bot în bot cu ăștia.

Eu, repet, nu impun standarde etice politicienilor. Good luck, dacă credeți că Ponta și Antena 3 sunt soluția.

Însă eu am amintirile mele, rănile mele, durerile mele și propria mea scară etică", a scris Mircea Marian pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.