FOTO Fake news la un post TV maghiar: imagine trucată în care Juncker se sărută cu Iohannis


FOTO Fake news la un post TV maghiar: imagine trucată în care Juncker se sărută cu Iohannis

Televiziunea maghiară Hir Tv, apropiată de partidul de guvernământ din Ungaria, a difuzat imagini trucate cu președintele României, Klaus Iohannis și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker cu pretextul unui nou atac lansat la adresa Uniunii Europene, potrivit G4Media.ro.

Fotografia trucată de postul de televiziune maghiar, defuzată în emisunea „Bayer Show” este realizată în stilul celebrului sărut dintre liderul sovietic Leonid Brejnev și omologul său redegist Erich Honecker, doar că în această situație protagoniștii sunt Klaus Iohannis și Jean Claude Juncker, precum scrie și Deutsche Welle pe Facebook.

„Copii, în 30 de ani nu s-a întâmplat nimic. Voi pe cine ați vota?… Boșorogi care se amușinează în public? Juncker si un mare european despre care nu știu cine e”, spune comentatorul Hir TV, post de televiziune al cărui proprietar este unul dintre fondatorii FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban.

Fotografia este un trucaj dintr-o fotografie mai veche în care Juncker îl pupă pe chelie pe Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, într-unul din celebrele gesturi excentrice caracteristice pentru președintele Comisiei.

„Manipularea a fost sesizată de site-ul Magyar Narancs, iar poza originală a fost descoperită de site-ul 444.hu.

Articol publicat în cadrul unui proiect comun G4Media.ro – IPP. #StopDezinformare”, scrie G4Media.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.