Psihicul pușcăriașului Dragnea, studiat de psihologi și psihiatri. Ce spun aceștia


Psihicul pușcăriașului Dragnea, studiat de psihologi și psihiatri. Ce spun aceștia

O serie de psihologi și psihiatri care au mai analizat comportamentele liderilor de-a lungul timpului spun pentru Digi24 că Liviu Dragnea va mai trăi o perioadă cu iluzia propriei grandori și a poziției importante pe care a deținut-o și sunt de părere că este greu pentru el și realizeze că și-a încheiat cariera politică și că nu mai reprezintă nimic.

Despre momentul în care fostul președinte PSD a fost „condus” către Rahova de către cetățenii aflați în trafic, care s-au manifestat revoltător înspre mașina de Poliție în care se afla Dragnea, psihologul Anca Boalcă spune că:

Ar putea fi un moment de conștientizare, dureros, un mod în care conștientizezi că nu ai făcut ceva în regulă, iar lucrul ăsta poate fi foarte dureros pentru tine.

 Psihiatrul Gabriel Diaconu spune că:

Lucrurile acestea nu se întâmplă niciodată brusc! Atât că pentru o perioadă susţinută de timp, oamenii care sunt corupţi de putere, vor crede în mintea lor că sunt imuni la destinul omului de rând! E ca şi cum brusc nu i se mai aplică legile fizicii, e ca şi cum pentru ei, roşu la semafor, nu înseamnă roşu! Ci doar verde. El nu mai este supus legii, el este legea!

„Dă-ţi seama că, în lumea în care trăim, este o iluzie foarte toxică pentru orice om al puterii să îmbrăţişeze identitatea sultanului dacă el este cârciumar! Căderea din graţie este una care vine cu o suferinţă supra adăugată”, mai spune Gabriel Diaconu.

Psihologul Anca Boalcă susține:

Îmi este greu să cred că o persoană care a trecut printr-un traseu, printr-o evoluție a carierei, evoluție economică, socială, politică, nu și-a pus problema unei astfel de situații că la un moment dat, dacă faci anumite lucruri s-ar putea să ajungi într-un anumit loc, sunt consecințe!”

Specialiștii spun că un astfel de caz trebuie tratat cu mare atenție de către psihologii care îl evaluează, mai ales în perioada carantinei (cele 21 de zile), dar și după aceasta, deoarece oamenii care aveau atât de multă putere au nevoie de mai mult timp să accepte din nou o viață simplă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.