EXCLUSIV Conjurația BARONILOR. Care este PLANUL lui Oprișan pentru MAZILIREA lui Dragnea


EXCLUSIV Conjurația BARONILOR. Care este PLANUL lui Oprișan pentru MAZILIREA lui Dragnea

Deja celebra postare de pe Facebook a influentului baron de Vrancea – Marian Oprișan – reprezintă semnalul pentru începerea măcelului la vârful PSD.

De notat că, de-a lungul istoriei sale, FSN/PDSR/PSD și-a mazilit toți șefii care au pierdut alegerile, indiferent de tipul scrutinului (deși prezidențialele sunt ”campioane” la acest capitol), în săptămânile care au urmat eșecului.

Notă discordantă nu face nici Liviu Dragnea (mult mai fragil decât Iliescu sau Năstase), al cărui cap a fost cerut public de Marian Oprișan, pe tavă, înainte anunțării oficiale a dezastrului suferit de PSD atât la referendum, cât și la europarlamentare. Trecerea cu brio a referendumului pentru Justiție a fost palma năucitoare care i-a cutremurat din temelii pe Dragnea și pe acoliții săi.

Eșecul lamentabil de la referendum și europarlamentare este momentul mulț așteptat de Oprișan, care-și număra de ceva timp pașii pentru a trage preșul de sub teleormănean. Să nu uităm că în urmă cu două luni baronul de Vrancea i-a arătat pisica lui Dragnea, solicitând convocarea Congresului pentru alegerea unui nou președinte al PSD, fapt care l-a scandalizat pe teleormănean.

Potrivit surselor Podul.ro, râca dintre Oprișan și Dragnea este veche, deși primul l-a susținut intens pe dublul condamnat în contextul războaielor cu Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Adrian Țuțuianu, Gabriela Firea și Mihai Tudose. Tactica lui Oprișan – supranumit ”Portofel”, din considerente pe care nu le dezvoltăm – a fost simplă: l-a ajutat pe Dragnea ori de câte ori a fost strâns cu ușa, dar a cerut întotdeauna mai mult decât i se putea oferi, forțându-i în permanență mâna șefului PSD, care oricum a promis marea cu sarea fără a avea însă nici cea mai mica acoperire.

Alături de Marian Oprișan, actualul front anti-Dragnea din PSD comportă nume vechi, dar grele în economia conflictului intern, care se poartă în cel mai nefast moment pentru infractorul dublu condamnat, pierzător categoric al alegerilor și al referendumului, și aflat pe o veritabilă buză de prăpastie, având în vedere verdictul definitiv care-i planează deasupra capului, chiar astăzi. Din gruparea anti-Dragnea fac parte Gabriela Firea, fostul vicepremier Paul Stănescu și baronul de Buzău, Marcel Ciolacu, dar nemulțumiții tăcuți sunt mulți, iar numărul acestora crește inevitabil, avînd în vedere că Ponta și Pro România au izbutit să treacă de 5%.

Gruparea intenționează să sară la beregata lui Dragnea în primul CEx, pe care teleormăneanul încearcă, din răsputeri, să-l controleze până la ultima consecință, înroșind telefoanele din teritoriu. Dacă Liviu Dargnea va rămâne în picioare și astăzi, după aflarea deciziei în speța angajărilor fictive, și va supraviețui și viitorului CEx, deși situația degenerează rapid în ceea ce-l privește, baronii refractari îl vor lăsa fără majoritate parlamentară, fiind convinși că pierderea guvernării va cauza, fără dubii, prăbușirea lui Dragnea. În primul CEx, Marian Oprișan va solicita convocarea de urgență a Congresului pentru deciderea noului președinte și a candidatului PSD pentru Cotroceni.

Potrivit acelorași surse, Gabriela Firea își dorește cu ardoare preluarea PSD, deși dezminte oficial proiectul. Cu toate acestea, primărița Capitalei intenționează să se răzbune exemplar și să-și plătească polițele restante în conflictele cu Dragnea, Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae, Cătălin Rădulescu, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleșoianu ș.a.m.d..

În realitate, situația este mult, mult mai incendiară pentru Dragnea decât se arată. După dezastrul umilitor înregistrat la urne, primarii PSD ai marilor orașe sunt conștienți că au toate șansele să nu mai pupe vreun mandat, și asta cu atât mai mult dacă Dragnea rămâne la butoanele partidului.  

Teleormăneanul nu se mai poate baza la nesfărșit nici pe cuplul Olguța Vasilescu-Claudiu Manda, fiind cunoscută vocația de trădătoare a fostei peremiste (au simțit-o pe pielea lor Mircea Geoană și Victor Ponta).

La fel ca liderii refractari, marea masă a partidului așteaptă cu interes verdictul final în Dosarul angajărilor fictive, care poate pune punct definitiv carierei lui Dragnea, prin condamnarea lui la pușcărie cu executare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.