Un politolog cunoscut DINAMITEAZĂ campania electorală a PSD: o cacealma SINISTRĂ, NERUȘINATĂ


Un politolog cunoscut DINAMITEAZĂ campania electorală a PSD: o cacealma SINISTRĂ, NERUȘINATĂ

Scriitorul și politologul Stelian Tănase taxează în termeni duri, pe blog, delirul campaniei electorale a PSD pentru alegerile europarlamentare, campanie care nu a reprezentat altceva decât ”o cacealma sinistră, nerușinată”.

Podul.ro vă prezintă concluziile lui Stelian Tănase.

”Zilele trecute, niște gealați, proletari, talpa țării, s-au apucat la o margine de drum să alineze cîteva borduri. Nu oricum, asta nu era o știre. În jurul lor o grămadă de ștabi cu mutre serioase care se agitau nervoși. În același loc mioritic se aflau și un pîlc de jurnaliști, camere tv etc, ca să surprindă evenimentul epocal. Asistau la așa-zisa inaugurare istorică a șantierului autostrăzii Craiova-Pitești (de fapt drum expres). Ștabii de care vorbeam erau zmeii zmeilor. Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu, soțul consort, Manda, plus ministrul de resort, Cuc. (…)

Ce mă interesează aici este cacealmaua nerușinată. Înșelăciunea grosolană, comedia. Protagoniștii și figuranții erau pe un platou de filmare. Se mișcau în cadru pentru a fi surprinși de camere. Propagandă, atît. Totul montat pentru votanții din fața televizorului, care trebuie prostiți, cîștigați, mințiți. Îmbătați cu apă rece. Am asistat la o cacealma sinistră. Este însăși imaginea acestei guvernări de butaforie. Chintesența ei, dacă doriți.

O seară mai încolo Liviu Dragnea a apărut tolănit într-un fotoliu la o televiziune unde a fabulat pe tema – ce infrastructură, autostrăzi șosele, poduri, căi ferate se vor face în Romania dacă votăm PSD la 26 mai. Cînd toate astea? În viitor, firește.

Preferam (ca toată lumea) să ne spună ce a făcut PSD în peste doi ani de guvernare. Nu a făcut nimic și Dragnea știe foarte bine asta. Performanța în materie este aproape de zero. Promisiunile din campania electorală din 2016 au fost demult uitate. Avem cea mai neperformantă guvernare de după 1990. Liviu Dragnea s-a simțit bine în studio, în fața unei hărți abracadabrante. Moderatorul nu l-a încurcat cu nicio întrebare. Așa că a turnat bazaconii, fantasme, a amăgit lumea. Asta e specialitatea casei PSD. Se pricepe”, scrie Stelian Tănase - mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.