Ovidiu Raețchi indică de ce va obține PSD "un rezultat catastrofal" la alegerile europarlamentare: "Inconsecvență meschină în comunicare"


Ovidiu Raețchi indică de ce va obține PSD "un rezultat catastrofal" la alegerile europarlamentare: "Inconsecvență meschină în comunicare"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi prezintă într-o postare pe Facebook prezintă unul din motivele principale pentru care PSD va obține un rezultat catastrofal la alegerile europarlamentare. 

Liberalul a identificat ca factor principal "inconsecvența meschină în comunicare" întrucât PSD "și-a investit în ultimii ani aproape toate resursele de comunicare în conceptul de "abuz", de "exces de putere făcut de stat", de "nedreptate împotriva cetățeanului", dar de fapt atunci când "excesul de putere a început cu adevărat în România, când jandarmii nu s-au mai sfiit să lovească în cap protestatari culcați la pământ, când oamenii au început să fie suiți în dubă pentru opiniile lor, când accesul pe unele străzi a devenit permis doar pentru cei cu parolă de la partid", PSD "a tăcut mâlc și i-a protejat pe abuzatori".

Redăm textul lui Ovidiu Raețchi:

"PSD și-a investit în ultimii ani aproape toate resursele de comunicare în conceptul de "abuz", de "exces de putere făcut de stat", de "nedreptate împotriva cetățeanului". Zilnic au pus această idee pe agenda publică și au hrănit deliberat o stare de neîncredere în autorități. Problema e că atunci când trebuiau să concretizeze conceptul cu exemple vii, ghici cine era abuzatul? Dragnea, mă! Oricum făceau, oricum o suceau, ei luptau cu abuzul schimbând legile care i se puteau aplica lui Dragnea. Bine, de modificări mai profitau și niște violatori sau tâlhari, dar aceștia parcă nu fuseseră chiar așa abuzați ca Dragnea și Deputatul Mitralieră...

Când însă excesul de putere a început cu adevărat în România, când jandarmii nu s-au mai sfiit să lovească în cap protestatari culcați la pământ, când oamenii au început să fie suiți în dubă pentru opiniile lor, când accesul pe unele străzi a devenit permis doar pentru cei cu parolă de la partid, ghici ce a făcut PSD? A tăcut mâlc și i-a protejat pe abuzatori.

La alegerile europarlamentare PSD va avea un rezultat catastrofal și pentru că va plăti pentru această inconsecvență meschină în comunicare. După ce strigi ani de zile împotriva abuzului, după ce îi faci chiar tu pe cetățeni sensibili la orice formă de exces de putere, așteaptă-te ca aceștia să reacționeze puternic când vor întâlni unul. Iar acesta nu s-a produs împotriva lui Dragnea - bietul de el, nu a mai putut merge la bojdeuca din Brazilia - ci împotriva oamenilor simpli, inofensivi, nedreptățiți de o structură de represiune infinit mai puternică, pusă în slujba unui guvern inept și a unui lider-infractor.

În câteva zile, la vot, vine decontul", a scris liberalul pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.