Dan Barna, semnal de alarmă: "PSD-ALDE îngreunează desfășurarea referendumului pe justiție! Decizia BEC este nejustificată!"


Dan Barna, semnal de alarmă: "PSD-ALDE îngreunează desfășurarea referendumului pe justiție! Decizia BEC este nejustificată!"

BEC a decis că, pe 26 mai, românii vor primi trei buletine de vot, iar la în fiecare secție de votare vor exista trei urne. Astfel, liderul USR, Dan Barna, a tras un semnal de alarmă potrivit căruia această decizie a BEC va îngreuna procesul electoral. 

Totodată Dan Barna a trasat efectele hotărârii BEC: 1. cresc costurile referendumului 2. întrucât fiecare întrebare de la referendum va avea buletinul ei, există riscul să se valideze doar voturile pentru una din acestea.

Redăm mesajul liderului USR:

"Decizia Biroului Electoral Central de a pune întrebările la referendumul din 26 mai pe buletine de vot separate este nejustificată și ar putea îngreuna procesul electoral.

Un prim efect al măsurii de separare a întrebărilor este creșterea costurilor, atât cu tipărirea buletinelor de vot, cât și logistice.

Un alt efect ar putea fi validarea referendumului doar pentru una din întrebări, situație convenabilă coaliției PSD-ALDE.

Nu este prima dată când PSD și ALDE încearcă să îngreuneze desfășurarea referendumului pe Justiție. Au vrut întâi secții separate de votare. Apoi, au vrut să umble la pragul de validare. Acum, separă întrebările la referendum.

Românii nu trebuie descurajați, ci, dimpotrivă, trebuie încurajați să vină la urne și să-și exprime opinia cu privire la amnistia și grațierea pentru fapte de corupție, respectiv la modificarea legislației penale prin ordonanțe de urgență și dreptul altor autorități constituționale de a sesiza CCR.

Clasa politică are obligația să asculte vocea poporului și să ia decizii în interesul acestuia, nu în interes personal.

Votați pe 26 mai la alegerile europarlamentare și la referendum!", a transmis liderul USR Dan Barna. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.