Dragnea dezvăluie cine a otrăvit-o pe „Fă, Doino” cu mercur. „Sunt primul căruia i-a spus”


  • Podul
  • May 12, 2019 13:28
  • 3254
Dragnea dezvăluie cine a otrăvit-o pe „Fă, Doino” cu mercur. „Sunt primul căruia i-a spus”

 „Sunt primul căruia i-a spus. Mi-a dat analizele şi mi-a arătat evoluţia. Dinainte şi după. Sigur că era într-o stare deloc bună. Dumnezeu a ajutat-o să scape. Mă bucur mult. Doina Pană a fost cel mai curajos ministru care s-a ocupat de păduri. Dar a deranjat nişte interese uriaşe. Radarul pădurilor a facut să scadă tăierile de arbori într-un an de la o cantitate uriaşă la ceva nesemnificativ, nişte crengi”, a povestit Liviu Dragnea la România TV despre presupusa otrivire cu mercur a social-democratei Doina Pană, fost ministru al Apelor.

Anterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Doina Pană declarase că a fost otrăvită cu mercur în timpul în care era ministrul Apelor. A demisionar în ianuarie 2018 pentru că se simțea din ce în ce mai rău, dar abia o lună mai târziu s-a adresat organelor abilitate pentru a nu „afecta imaginea României”. „N-am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se află, ar fi dăunat imaginii României. Va daţi seama, ministru în Guvernul României otrăvit", a declarat Doina Pană. 

”Eram ministru al Pădurilor, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. Am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, dar mă simțeam tot mai rău. Am făcut apoi o analiză toxicologică unde am descoperit că am fost intoxicată cu mercur în cantitate mare. Am făcut plângere la poliție abia când am demisionat. E o anchetă în derulare și sper din suflet să îi prindă”, a mai spus Doina Pană la Antena 3.

„Interesele derajante au fost uriaşe. Ce nu înţeleg eu e de ce ancheta la DIICOT treneaza. Cum nu înteleg sesizarile făcute de nişte oameni despre ce s-a întâmplat în spatele evenimentelor din 10 august, care trenează. Noi nu avem influenţă acolo, control acolo, nici nu vrem. Dar altcineva are. Eu vreau să depun o lege, cred că tot săptămâna viitoare, să interzică exportul de buşteni. Sunt versanţi, coline care sunt bărbierite efectiv. (...) Cineva care a pierdut milioane, sute, zeci de milioane. Asta ar trebui să facă procurorii (n.red.: să identifice vinovaţii). Nu am nicio speranţă", a completat Liviu Dragnea.  

Procurorii antitero investighează ipoteza otrăvirii cu mercur a fostului ministru PSD. Mai multe detalii https://adevarul.ro/news/eveniment/doina-sustine-fost-otravita-mercur-diicot-deschis-ancheta-rem-tentativa-omor-1_5cd42b1b445219c57e6eb113/index.html

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.