VIDEO Klaus Iohannis, mesaj fără echivoc la mitingul PNL de la Iași: "Pe 26 mai arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoți!"


VIDEO Klaus Iohannis, mesaj fără echivoc la mitingul PNL de la Iași: "Pe 26 mai arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoți!"

Președintele României Klaus Iohannis a fost prezent sâmbătă, 11 mai, la mitingul PNL organizat la Iași dedicat europarlamentarelor și referendumului pentru justiție. Este primul miting la care șeful statului a participat în acest an electoral. La eveniment, președintele Iohannis a susținut în fața a mii de persoane un discurs în care a reliefat importanța votului în data de 26 mai, atât la europarlamentare cât și la referendumul pentru justiție: "dacă pierdem independența justiției, dacă pierdem justiția dreaptă, atunci pierdem și șansa pentru autostrăzi, atunci pierdem și șansa pentru spitale, atunci pierdem și șansa de a avea grădinițe și școli bune pentru copiii noștri, atunci începem să pierdem bani și în definitiv dacă îi lăsăm pe ei să ne strice țara la urmă dragii mei nu vor plăti ei, ci vom plăti noi. Și tu, și tu, și tu! Românii vor plăti! Din acest motiv vă spun că așa nu se poate"!

"M-a întrebat un om de ce nu avem spitale. Păi răspunsul este simplu, că PSD guvernează. Se vede că avem în ultima perioadă, cam de doi ani și jumătate o problemă când vorbim despre justiție, despre statul de drept. (...) Unii sunt condamnați penal, alții au procurorii pe urmele lor. Atunci ce s-au gândit? Ia să ne cocoțăm noi în fruntea statului și să îndoim legile. Și dragii mei, este trist, dar adevărat. Exact asta face PSD de doi ani și jumătate: încearcă să îndoaie legile și nu pentru voi, stați liniștiți, nici pentru voi. Numai pentru ei, ca să scape ei.

Sunt unii care zic, domnule președinte "lăsa-ți poveștile, sunt niște treburi acolo între ei la București, ce ne veniți nouă cu povești din astea"? Ei, dragii mei, dacă ar fi așa ar fi una, dar în realitate este alta, fiindcă dacă pierdem independența justiției, dacă pierdem justiția dreaptă, atunci pierdem și șansa pentru autostrăzi, atunci pierdem și șansa pentru spitale, atunci pierdem și șansa de a avea grădinițe și școli bune pentru copiii noștri, atunci începem să pierdem bani și în definitiv dacă îi lăsăm pe ei să ne strice țara la urmă dragii mei nu vor plăti ei, ci vom plăti noi. Și tu, și tu, și tu! Românii vor plăti! Din acest motiv vă spun că așa nu se poate! Atunci, ce este de făcut? Fiindcă, zicem noi, suntem într-o țară europeană, democrată, ce să facem? Nu putem să folosim aceleași metode fiindcă noi nu suntem hoți. Noi suntem români care vrem să mergem înainte cu țara noastră. Și atunci ce-i de făcut? Păi este simplu. Trebuie să mergeți la vot! Acest vot, spun unii, tot ăia care au fost alaltăieri să vă umilească la voi acasă, și stați liniștiți că nu le-a ieșit, că treaba cu alegerile și referendumul sunt povești, că nu contează, că nici europarlamentarele nu contează. Asta vă spune gașca aia care încearcă să pună mâna pe România. Nimic mai fals! Contează! Votul vostru, al românilor, contează!

Și să vă spun ceva. Alaltăieri am avut în inima României un summit. Am adus Europa în România! Au venit în România toți liderii europeni! Și atunci am învățat un lucru important și acel lucru vreau să vi-l spun astăzi. În Europa, România contează! În Europa, votul românilor contează! Locul nostru este în Europa. Voi sunteți Europa! Și pentru ca toate aceste lucruri să conteze cu adevărat, ca să arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoți, că suntem un neam cinstit, că suntem un neam care vrea să fie în Europa, dragii mei, pentru toate acestea, mergem la vot! Pentru viitorul nostru! Pentru viitorul copiilor români, pentru noi toți, pe 26 mai, mergem să votăm!", a declarat Iohannis.

Vedeți video cu discursul președintelui de la 1:09:00:


Amintim că peședintele Klaus Iohannis a mai participat, astăzi, la Iași, la primul Forum Național al Educației, organizat de PNL și Administrația Prezidențială. 

„Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu președintele PNL, Ludovic Orban - Liderul Dreptei Românești și candidații #PNL la alegerile europarlamentare s-au aflat astăzi la Iași la primul Forum Național al Educației, organizat de Partidul Naţional Liberal și Administrația Prezidențială.

S-a discutat despre educația din România pusă în context european și despre ce pot face europarlamentarii români pentru a susține dezvoltarea educației.

După eveniment s-au deplasat pe jos, printre ieșeni, către locația în care a avut loc lansarea de carte a președintelui României, „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, a redat PNL pe pagina de Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.