VIDEO. Rovana Plumb, Carmen Avram și Codrin Ștefănescu, alergați pe străzile Iașiului. Rovana, aproape plângând: „Doamne Dumnezeule, cum e...” Lui Carmen Avram i s-au înmuiat picioarele. Bărbat adevărat, Codrin le-a lăsat singure pe colegele sale


VIDEO. Rovana Plumb, Carmen Avram și Codrin Ștefănescu, alergați pe străzile Iașiului. Rovana, aproape plângând: „Doamne Dumnezeule, cum e...” Lui Carmen Avram i s-au înmuiat picioarele. Bărbat adevărat, Codrin le-a lăsat singure pe colegele sale

Un cameraman a surprins imagini incredibile cu prima propusă pe listele PSD pentru Bruxelles, Rovana Plumb, tensionată, panicată și derutată când s-a văzut nevoită, după mitingul de la Iași, să străbată, în drum spre mașină, marea de protestatari anti-PSD furioși de prezența și discursurile mincinoase ale pesediștilor în capitala Moldovei, chiar de ziua Europei și la foarte scurt timp după ce fuseseră primiți cu ostilitate pe 20 aprilie.

Rovana Plumb refuză la un moment dat să o ia pe traseul indicat de cei care o protejau și ghidau spre destinație, spunând „nu pot să ies, mă bag și eu printre oameni” și mai apoi „Doamne Dumnezeule, cum e!”. Întreabă panicată tot timpul de mașină și refuză de mai multe ori să meargă, oprindu-se în loc și privind cu ochi exoftalmici în jur.

Pesedista este apoi înconjurată de jandarmi care îi vor rămâne alături pe tot parcursul dificilului traseu presărat cu „Rușine să vă fie”, „Hoții”, „Huooo” și numeroase ale strigăte neinteligibile.

La un moment dat gruparea Rovanei se intersectează cu cea a lui Codrin Ștefănescu - secretarul general al PSD și una din slugile cele mai fidele ale lui Dragnea fiind, de asemenea înconjurat de numeroși jandarmi și țuțări de partid - și cu a lui Carmen Avram, mai mult moartă decât vie, care pare să fie profund afectată de corul antipsd care se aude foarte clar în imediata apropiere. Sunt mulți protestatari și la geamurile clădirilor din zonă, toți pesediștii uitându-se mereu cu frică în sus.

Carmen Avram este lividă, parcă n-o mai țin picioarele și este dusă aproape pe brațe de oamenii de pază ai PSD într-o clădire.

Și Rovana este luată de după umeri de paznici în civil cu figuri de interlopi, iar ea se uită cu lacrimi de recunoștință către ei și le spune un timid „mulțumesc”

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Viorica Dăncilă, alergată la CLUJ prin tot orașul de protestatari. Premierul cu bureți a intrat într-o capelă ca să nu dea piept cu mulțimea furioasă

Urmăriți până la capăt videoul de mai jos. Este filmul unei înfrângeri:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.