Un cunoscut politolog anunță SFÂRȘITUL lui Dragnea: Baronii îi pregătesc DEBARCAREA după europarlamentare. ”PSD trece la paricid”


Un cunoscut politolog anunță SFÂRȘITUL lui Dragnea: Baronii îi pregătesc DEBARCAREA după europarlamentare. ”PSD trece la paricid”

Scriitorul, politologul și istoricul Stelian Tănase susține, pe blog, că un eșec al PSD la europarlamentare va duce la, cităm, ”paricid”: Liviu Dragnea va fi debarcat și sacrificat public ca țap ispășitor pentru toate problemele partidului celor trei trandafiri.

”Zilele lui Dragnea sunt numărate”, consideră Tănase, care preconizează că odată cu prăbușirea lui Dragnea, infractor dublu condamnat, ”va cădea o întreagă mafie și o mulțime de profitori care au pus botul la robinet”.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Stelian Tănase.

”Toată lumea face calcule cu privire la soarta lui Dragnea. Cîte zile mai are de trăit în fruntea PSD? Se apropie sorocul cu Justiția și e la un pas să intre în pușcărie. La asta se zice kaputt în nemțește. Cariera lui se termină – zic optimiștii. Dacă scapă, și face și un scor bun la europarlamentare (alt hop!) îl vedem candidat PSD la alegerile prezidențiale. Unde va fi zdrobit de Iohannis din primul tur. Firește, dacă nu se falsifică alegerile.

Dacă Dragnea face eșec la 26 mai, PSD trece la paricid. După atîtea tentative de a-l debarca, de data asta complotul anti-Dragnea va reuși pentru că nimeni nu și-l va mai asuma. Cum vin alte alegeri, și va trebui neapărat schimbat trendul, partidul va încerca să se salveze sacrificându-l pe Dragnea, făcut țap ispășitor pentru eșec. Odată cu el va cădea o întreagă mafie și o mulțime de profitori care au pus botul la robinet.

Pînă la ziua fatală, Dragnea străbate febril țara. Ține mitinguri împopoțonate cu discursuri tot mai belicoase, paralele cu realitatea. Pe unde se duce este huiduit, în ciuda măsurilor luate de acoliți. Nu scapă de vociferări și nici de scandări anti-PSD. Dar nu se lasă. E o fugă înainte, semn de disperare. Simte oare că funia se apropie de par?”, scrie Stelian Tănase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.