Dan Alexe îl DESFIINȚEAZĂ pe Ion Cristoiu: ”E un TERORIST neîmplinit”. Ce a debitat Piticul Utecilă despre ”teroriștii” invocați de Ion Iliescu


Dan Alexe îl DESFIINȚEAZĂ pe Ion Cristoiu: ”E un TERORIST neîmplinit”. Ce a debitat Piticul Utecilă despre ”teroriștii” invocați de Ion Iliescu

Scriitorul și jurnalistul Dan Alexe îl cataloghează pe Ion Cristoiu drept ”terorist neîmplinit, dar mândru”, după ce acesta a găsit de cuviință să susțină că dacă operațiunea criminală ”Teroriștii” din decembrie 1989 a fost pusă la cale de români, el se declară... mândru că este român.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Dan Alexe

”Ion Cristoiu, despre operaţiunea <teroriştii> de la Revoluţia '89: — <A fost atât de bine făcută, încât nu cred că erau români. Dacă au făcut românii asta, eu sunt mândru că sunt român>.

Teroristul neîmplinit dar mândru Cristoiu comite aceeași eroare de logică precum conspiraționiștii de după 9/11: — <N-aveau cum să fie arabi, arabii nu pilotează avioane>”, scrie jurnalistul.

Tot Dan Alexe sesiza, în urmă cu doar câteva zile, că Alina Mungiu-Pippidi s-a pretat să ia în derâdere inculparea lui Ion Iliescu și a lui Gelu Voican Voiculescu pentru crimele săvârșite în decembrie '89.

”Alina Mungiu ia în derîdere, în Adevărul, inculparea lui Iliescu și a lui Voican pentru crime la Revoluție, pentru că: -- <E de dedus că Iliescu şi Voican au împuşcat singuri vreo mie de oameni sau au dat ordine pe care niciun cadru militar n-avea să le urmeze, fiind vorba de doi civili>.

După logica ei, e de dedus că acest articol nu există, pentru că Alina Mungiu nu putea să-l scrie singură, neajungând la tastatură.

Dumnezeu a făcut-o la dictafon”, concluzionează Dan Alexe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.