ACUZAȚII extreme ale unui politician polonez: Orban a propus Poloniei DIVIZAREA Ucrainei. Ungaria și obsesia revizuirii frontierelor Europei


ACUZAȚII extreme ale unui politician polonez: Orban a propus Poloniei DIVIZAREA Ucrainei. Ungaria și obsesia revizuirii frontierelor  Europei

Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, a propus Poloniei să profite de criza ucraineană pentru a ocupa și împărți teritoriul Ucrainei, susține politicianul polonez Slavomir Nitras, notează Evropieska Pravda (Adevărul European) cu referire la Onet.pl., potrivit lyberti.com.

Slavomir Nitras insistă că Ungaria este o „țară periculoasă”, deoarece Viktor Orban visează să schimbe ordinea postbelică.

„Știu că Orban visează la o astfel de schimbare. Viktor Orban încerca să ne convingă să ocupăm și să împărțim teritoriile ucrainene în perioada crizei din Ucraina. La fel ca Vladimir Putin, el visează la revizuirea frontierelor Europei”, a declarat membrul partidului polonez de opoziție „Platforma Civică”.

„Noi nu vrem să destabilizăm Europa. Îl cunosc pe Viktor Orban. Este educat, cunoaște limbi străine și știe să se comporte cu elitele internaționale. Este un politician inteligent și foarte periculos”, a spus Nitras.

Amintim că Ungaria blochează desfășurarea ședințelor Comisiei NATO-Ucraina, din cauza (susține Budapesta) încălcării drepturilor maghiarilor care trăiesc în Ucraina prin prevederile legii educației. Orban a spus anterior că nu crede în succesul integrării europene a Ucrainei și a sugerat că acest stat va rămâne în zona de influență a Rusiei. În același timp, Ungaria a susținut întotdeauna, la nivel oficial, integritatea teritorială a Ucrainei.

Slavomir Nitras este politician polonez, politolog, membru al Sejmului de legislaturile a 5-a, a 6-a și al 8-a, deputat în Parlamentului European (2009-2014). A fost consilierul șef al primului ministru Evo Kopach, în perioada 2014-2015.

Sursa: Libertatea Cuvântului, Cernăuți

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.