Rusia iubește dictatorii GENOCIDARI, dar ocupă locul 2 în clasamentul mondial al SINUCIDERILOR


  • ACP
  • Apr 17, 2019 18:09
  • 5519
Rusia iubește dictatorii GENOCIDARI, dar ocupă locul 2 în clasamentul mondial al SINUCIDERILOR

Anii din urmă ai rușilor au fost foarte complicați. Aventurile războinice și crimele comise la ordinul Kremlinului, pe lângă ocuparea părților din Georgia și Ucraina, nu aveau cum să nu atragă tot felul de sancțiuni din partea lumii civilizate pentru statul condus de un nostalgic al comunismului stalinist. Asta ar fi produs în multe țări din lume o imensă nemulțumire populară – oamenii nu au nevoie de toată nebunia războinică plătită cu scăderea nivelului de trai și pierderea liniștii părinților care au copiii în armată. Dar nu și în Rusia. Aici, din câte se poate constata, poporul trăiește starea de război cu patima și satisfacția microbiștilor, chiar dacă tinerii ruși au murit în Cecenia, în Georgia ori Ucraina și chiar dacă aventura asta politică ține țară într-o nesfârșită criză economică. Ceea ce ar tulbura orice altă nație civilizată, în Rusia se arată a fi stare naturală. Și ca toate să fie mai clare în sensul asta, un sondaj făcut acum câteva zile de o cunoscută casă de sondare a opiniei publice din Moscova, Levada Center, ne descoperă date importante despre felul în care gândesc rușii zilelor noastre – Putin ocupă locul 2 în topul celor mai remarcabile personalităților istorice din toată lumea! Războaiele, criza care le urmează, corupția omniprezentă, starea generală de dezastru, nimic din toate acestea nu înseamnă mare lucru când rușii își evaluează șeful statului. Oamenii sunt mândri de Putin, de țara condusă de el.

Pentru cei mai mulți ruși, Putin e bun, dar nu atât de bun ca Stalin, care ocupă primul loc în galeria marilor personalități istorice mondiale în sondajul făcut de Levada Center. Zecile de milioane de crime, gulagul, foametea, frica, starea de sclavie, toate datorate lui Stalin pe durata stăpânirii lui, sunt evaluate pe dos, adică pozitiv, de poporul rus. Unul dintre cei mai groaznici criminali din istorie, nebunul însetat de sânge, este o personalitate extraordinară pentru ruși. Stalin e văzut ca un simbol al dreptății, un om care poate termina corupția prezentă acum în țară, spune Leonty Byzov, sociolog al Academiei de Științe din Rusia.

Un om admirabil, dictatorul, pentru ruși! Chiar cel mai! Pe locul 4 în clasametul rusesc al preferințelor vine Lenin. Pe 14, Napoleon, pe 16, Einstein – mai multe detalii AICI.

Curios e că Ivan cel Groaznic nu apare în clasament, între ceilalți conducători genocidari ai rușilor, în condițiile în care are și el multe ”merite” asemănătoare celorlalți menționați.

E clar că rușii au probleme imense, fie ele mintale ori morale, că sunt periculoși atât pentru ei înșiși, cât și pentru cei cu care intră în contact. Criminalii mari sunt respectabili pentru cei mai mulți dintre ei, iar suferința imensă a zecilor de milioane de nevinovați pare că nu le spune absolut nimic. Putem înțelege ușor din asta că, dacă ar putea, șanse mari ar fi să nu îi deranjeze să o ia din nou de la capăt cu cele făcute de Stalin, Lenin și slugile lor, oamenii cei mai respectați de ruși.

Pentru o imagine mai bună a problemelor rușilor trebuie menționat și faptul că Rusia ocupă locul 2 în clasamentul mondial al sinuciderilor în momentul de față. Pe primul loc e Lituania, cu o populație mică și o însemnată minoritate rusă – mai multe detalii AICI.

Creșterea preferinței pentru Stalin și Putin a coincis, în mod straniu, cu creșterea ratei sinuciderilor. Astfel, în 2015 Rusia era doar pe locul 15 în clasamentul sinuciderilor, iar susținătorii lui Stalin erau apropiați ca număr cu cei care îi contestau calitățile de lider, considerând că nu pot fi justificate în nici un fel crimele lui – AICI.

În momentul de față, rușii au ajuns să fie convinși că Stalin e cea mai respectabilă personalitate istorică, timp în care au devenit și nația cu cele mai multe sinucideri din lume. Coincidență sau nu, toate astea ar trebui să convingă pe oricine că Rusia a rămas un Imperiu al Răului, iar în ceea ce ne privește, putem să înțelegem mai bine acum cât de importantă a fost intrarea țării noastre în NATO și venirea trupelor americane la noi – așa am putut și vom putea să-i ținem departe pe vecinii noștri mult prea vizitați de demonii cei mai răi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.