EXCLUSIV Cătălin Predoiu: "Nicolicea va practica un “blitzkrieg” pe zonele PSD de interes legislativ! Stilul de "agent dublu" al lui Toader nu mai convenea!"


EXCLUSIV Cătălin Predoiu: "Nicolicea va practica un “blitzkrieg” pe zonele PSD de interes legislativ! Stilul de "agent dublu" al lui Toader nu mai convenea!"

Miercuri a fost Ziua Z pentru ministrul Justiției Tudorel Toader. PSD a decis în CEx că îi retrage sprijinul politic lui Toader și îl va susține pentru ocuparea funcției de ministru al Justiției pe deputatul Eugen Nicolicea

Redacția Podul.ro a luat legătura cu fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu. Astfel, întrebat ce concluzii se pot trage în urma acestei mutări a PSD, deputatul PNL a evidențiat că formațiunea politică a lui Dragnea are nevoie de un om care să respecte ordinele mult mai strict decât o făcea Toader la Ministerul Justiției, iar Nicolicea cel mai probabil va practica un "blietz krieg" asupra legilor în zonele de interes ale Partidului Social Democrat.

Totodată, Cătălin Predoiu a atenționat că una din instituțiile care vor avea de suferit este cea a Consiliului Superior al Magistraturii.

"PSD va desemna un ministru cu misiunea precisă a executării unor lovituri în legislație și sistemul judiciar. Stilul pertractant de “agent dublu” între Dragnea și Tăriceanu, practicat de Toader, nu mai convenea. PSD are nevoie acum de un executant mai cazon și fără veleități de “dansator politic” între partide. Probabil de aceea s-au îndreptat spre Nicolicea și nu spre Cazanciuc. Pentru Toader a venit vremea regretelor. I se citeau pe față la “Comisia Iordache” ieri. Regrete pentru ce a făcut, pentru ce n-a făcut ca să rămână ministru și pentru că nu va mai fi ministru. Dacă e adevărat că s-a rugat se Dragnea să îl lase ministru în schimbul ordonanțelor, e regretabil. Un jurist mare nu se roagă să fie lăsat ministru, eventual e invitat să mai rămână ministru.

Revenind la Nicolicea, cred că va practica un “blitzkrieg” pe zonele lor de interes legislativ. Și va pune o “talpă” aspră pe “gâtul” CSM", a declarat Cătălin Predoiu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.