Avocatul Cristian Băcanu, concluzie îngrijorătoare după amânarea procesului lui Dragnea: "Mi se pare că niște cetățeni din DNA s-au predat sistemului mafiot!"


Avocatul Cristian Băcanu, concluzie îngrijorătoare după amânarea procesului lui Dragnea: "Mi se pare că niște cetățeni din DNA s-au predat sistemului mafiot!"

DNA a cerut luni, în procesul lui Liviu Dragnea, sesizarea CCR pe trei articole de lege (Codul Penal și Legea 78/2000). În urma cererii DNA, instanța a decis să-l păsuiască pe infractorul Dragnea până la noul termen ce va avea loc pe 20 mai pentru ca avocații să aibă timp să-și pregătească apărarea

În privința acestei amânări, avocatul Cristian Băcanu, președintele Comisiei Juridice a PNL București, semnalează că ministrul Justiției Tudorel Toader a propus ca adjunctul interimar al DNA, Mădălina Scarlat, să fie șeful procurorilor de ședință din instituție. Astfel, influența lui Tudorel Toader și a Guvernului PSDragnea asupra proceselor, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea, crește. 

Pe cale de consecință, avocatul Cristian Băcanu atrage atenția că la cum arată situația prezentată, pare că o parte din procurorii DNA s-au predat sistemului mafiot. 

Redăm postarea avocatului Cristian Băcanu:

"Ca să vezi surpriză, după ce ieri procurorul de ședință de la DNA a provocat amânarea cauzei lui Liviu Dragnea (și vă spun eu ca avocat că o cauză se amână în 90% din cazurile în care se invocă o excepție de neconstituționalitate), azi Tudorel Toader a propus ca adjunctul interimar al DNA să fie șeful procurorilor de ședință din instituție.

Cu alte cuvinte, de aici de unde stau eu, mi se pare că niște cetățeni din DNA s-au predat sistemului mafiot. Unde este cerberul neînfricat pe care oamenii l-au apărat în Piața Victoriei? Unde este instituția aia pentru care ne-au bătut și gazat jandarmii? Ieftin... tare ieftin...

Poate o soluție ar fi ca pe viitor să construim instituții cu adevărat puternice și independente, care să nu depindă de un individ sau altul. Dar pentru asta e nevoie de reformă structurală și de caracter", a scris avocatul Cristian Băcanu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.