ÎCCJ, lovitură dură pentru infractorul Adrian Severin. I-a fost respinsă definitiv contestația în anulare


ÎCCJ, lovitură dură pentru infractorul Adrian Severin. I-a fost respinsă definitiv contestația în anulare

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare în 2016, a primit o lovitură dură marți, 16 aprilie. Concret, magistrații ÎCCJ au respins definitiv contestația în anulare formulată de Adrian Severin, care a cerut anularea pedepsei, în baza deciziei CCR privind completurile de 5 judecători.

„Respinge, ca inadmisibilă, cererea de repunere în termenul de declarare a contestației în anulare formulată de contestatorul condamnat Severin Adrian. Respinge, ca inadmisibilă, contestația în anulare formulată de contestatorul condamnat Severin Adrian împotriva deciziei penale nr. 187 din 16 noiembrie 2016, pronunțată de ÎCCJ, completul de 5 judecători. (...) Definitivă”, se arată în minuta instanței.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.