ACUZAȚII grave de la vârful PNL: PSD și ALDE au FURAT banii pentru înzestrarea ARMATEI. Caz de subminare a siguranței naționale


ACUZAȚII grave de la vârful PNL: PSD și ALDE au FURAT banii pentru înzestrarea ARMATEI. Caz de subminare a siguranței naționale

Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – acuză coaliția PSD-ALDE, prin intermediul unei postări pe Facebook, că a furat în mod constant, în 2017 și 2018, din banii destinați investițiilor și apărării, în timp ce a tot crescut și a inventat taxe, pentru a putea acoperi necesarul aferent pensiilor speciale.

”Grav este că au furat, în 2017, 0.3% din PIB și în 2018 0.2% din PIB, din banii alocați pentru înzestrarea armatei. Aici este clar un caz de subminare a siguranței naționale. Având în vedere legăturile strânse la MFP cu Rusia, nu este de mirare”, avertizează liberalul.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Florin Cîțu.

”PSD+ALDE nu au avut bani și nu au bani să plătească pensiile și salariile.

În fiecare an trebuie să facă tot felul de manevre pentru a putea să plătească. Pe de-o parte, fură din banii alocați altor sectoare prin buget, iar pe de alta parte cresc taxe și accize.

DACĂ ar fi existat bani, nu era nevoie de aceste mizerii.

Concret.

În 2017 PSD+ALDE au furat 1.6% din PIB alocați prin buget investițiilor și i-au folosit pentru plata salariilor și pensiilor. În 2018 au furat 1.3% din PIB de la investiții și i-au folosit pentru pensii și salarii și ajutoare sociale. Banii cheltuiți pentru investiții ca procent din PIB au rămas la minim istoric pentru cei doi ani.

DAR și mai GRAV este că au furat, în 2017 0.3% din PIB și în 2018 0.2% din PIB, din banii alocați pentru înzestrarea armatei. Aici este clar un caz de subminare a siguranței naționale. Având în vedere legăturile strânse la MFP cu Rusia, nu este de mirare.

Și tot nu ajungeau banii pentru pensii speciale, salarii și ajutoare sociale.

Au introdus TAXE noi, au reintrodus supracciza, au plafonat prețuri, au distrus economia cu OUG 114 etc. Astăzi, românii plătesc din venitul lunar 32% către stat față de 20%, în 2016. Mai mult, din venitul lunar românii alocă cu aprope 10% mai puțin consumului.

Încă o DOVADĂ că situația finanțelor publice este dezastruoasă. PSD recunoaște că a mințit și NU REDUCE TVA la 18% în 2019.

Din contră, ne anunță că vine cu noi taxe pe care, așa cum anunță Teodorovici, în decembrie 2018, când prezenta OUG 114 românilor, <le așteaptă toți românii și mediul de afaceri în special>.

PSD+ALDE fură banii de la investiții, de la apărare și cresc taxele. Atât”, scrie Florin Cîțu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.