ACUZAȚII grave: Dragnea, pasibil de o condamnare la PUȘCĂRIE de la unu la 5 ani, pentru instigare publică și apologia infracțiunilor


ACUZAȚII grave: Dragnea, pasibil de o condamnare la PUȘCĂRIE de la unu la 5 ani, pentru instigare publică și apologia infracțiunilor

Scriitorul și jurnalistul Dan Alexe explică, prin intermediul unei postări pe Facebook, că șeful PSD-ist Liviu Dragnea este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de la unu la 5 ani, după ce a lansat instigări publice și a făcut apologia infracțiunilor, vineri, cu prilejul mitingului electoral de la Craiova.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Dan Alexe.

”Dragnea, astăzi (vineri – n. red.), mulțimii de la Craiova: -- ”Mi-aţi spus: <Liviule, dacă te arestează, venim şi te scoatem>. Sper să nu ajungem acolo!”

Nu, n-au să vină să te scoată, Dragneo. Ce faci tu se numește <Instigare publică şi apologia infracţiunilor> (Art. 324) și se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Dacă fapta prevăzută este săvârşită de un funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat (adică președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea), pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”, scrie Dan Alexe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.