BREAKING NEWS CCR menține suspansul în cazul infractorului Dragnea. A fost amânată decizia pentru ziua de joi


BREAKING NEWS CCR menține suspansul în cazul infractorului Dragnea. A fost amânată decizia pentru ziua de joi

Curtea Constituțională a României menține suspansul și tensiunea în societatea românească. Astfel, decizia privind sesizarea lui Florin Iordache ar urma să se ia joi, 11 aprilie, la ora 10. 

CITIȚI ȘI: Ziua în care România ar putea deraia grav de pe șinele istoriei. Îl vor salva politrucii de la CCR pe Liviu Dragnea de închisoare?

Amintim că sesizarea lui Iordache constă în semnalarea unui conflict juridic de natură constituțională între ICCJ și Parlament, deoarece ICCJ nu ar fi constituit completurile specializate pentru cazurile de corupție.

Astfel, Dragnea mai are de așteptat până mâine pentru a ști dacă scapă sau nu de ultimul termen la ÎCCJ care ar trebui să aibă loc în data de 15 aprilie privind dosarul angajărilor fictive. 

Potrivit G4media, patru judecători au cerut amânarea dezbaterilor pe motiv că nu au avut timp să citească raportul pe care judecătorul-raportor Petre Lăzăroiu l-a trimis abia marți după-amiază: Laura Stanciu, Daniel Morar, Ștefan Minea și Mona Pivniceru.

Deși pare neobișnuit ca CCR să amâne pentru o zi o decizie, potrivit Realitatea TV, judecătorul raportor Petre Lăzăroiu are programată o intervenție chirurgicală în una din zilele viitoare. Petre Lăzăroiu ar suferi de hernie de disc și urmează să se opereze. Însă, fiind extrem de importantă participarea sa la deliberările pe speța pe care practic el o are în responsabilitate, judecătorii CCR au decis ca deliberările să continue joi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.