Acesta este JUDECĂTORUL CCR care ar putea arunca România în aer pentru a-l scăpa pe DRAGNEA de PUȘCĂRIE. A avut legături cu fosta Securitate și CÂȘTIGĂ ENORM de la stat


Acesta este JUDECĂTORUL CCR care ar putea arunca România în aer pentru a-l scăpa pe DRAGNEA de PUȘCĂRIE. A avut legături cu fosta Securitate și CÂȘTIGĂ ENORM de la stat

 Victor Ponta a spus, week-end-ul acesta în repetate rânduri, că Liviu Dragnea s-ar putea salva, miercuri, 10 aprilie, cu sprijinul unui judecător de la CCR care l-ar fi ajutat pe vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, omul de casă al infractorului din Teleorman, să redacteze sesizarea adresată Curții privind completele specializate în judecarea inferacțiunilor de corupție. Fostul premier a refuzat să dea numele judecătorului, care a fost însă dezvăluit de Rareș Bogdan, duminică seară la B1, tv. Ar fi vorba despre Marian Enache, un pesedist-fesenist, conectat cu fosta Securitate.

Dacă sesizarea lui Iordache este admisă de CCR, situația lui Liviu Dragnea se schimbă radical în dosarul angajărilor fictive, sentința de condamnare (trei ani și șase luni cu executare) stabilită de prima instanță fiind desființată, iar procesul reluat de la zero.

Oreste a scris, seara trecută, într-o postare pe Facebook: „Acesta este judecătorul CCR care vrea sa-l scoată miercuri basma curată pe borfașul șef al României, Flausahatul cel vestit! Se numește Marian Enache.

Iată cât câștiga acest fost senator, plagiator și acuzat de legături primejdioase cu fosta securitate: #172.000 lei anual – salariu de la CCR
#24.900 de lei anual – pensia de la Casa Națională de Asigurări Sociale
#12.500 de lei anual – indemnizația primită pe baza Legii 341 din 12 iulie 2004, Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din 1989

#84.000 lei pe an pensie specială de parlamentar, asta dacă luăm în calcul doar 2 mandate ale lui Enache...Atât ne costa pe noi slugoiul asta ordinar! Pentru banii ăștia, nemernicul este in stare miercuri sa arunce România in aer...”

Când Senatul a decis, în 2016, numirea lui Marian Enache, acum în vârstă de 64 de ani, la CCR, adevărul.ro a realizat un scurt, dar relevant background biografic al controversatului avocat din Vaslui:

Fost avocat de Vaslui şi unul dintre emanaţii Revoluţiei din 1989, Enache are trei mandate de parlamentar şi a fost membru în patru partide politice. A intrat în Parlament în 1990, din partea FSN, fiind unul dintre consilierii lui Ion Iliescu, iar ultimul mandat l-a obţinut din partea partidului lui Gabriel Oprea, UNPR.

Dincolo de traseul politic, principala controversă legată de Marian Enache (62 de ani) este legătura acestuia cu Securitatea. CNSAS precizează că Marian Enache a avut dosar de reţea, însă acesta nu s-a păstrat în arhivă: ”În baza notei de constatare nr. S/DI/I/585, din data de 23.03.2009, întocmită de către Direcţia de Specialitate, din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în care se regăsesc următoarele elemente: SRI a comunicat că domnul Enache Marian figurează cu dosar F.R. (fond reţea) 7259/Vaslui, dar dosarul nu s-a păstrat în arhivă”.

În lipsa documentelor, membrilor CNSAS nu le-a rămas decât să constate că nu există dovezi care să ateste calitatea de colaborator sau lucrător al fostei Securităţi, în sensul legii.

Fostul avocat vasluian a ajuns parlamentar în primul Legislativ de după Revoluţia din 1989, ales pe listele FSN, unde a ocupat funcţia de vicepreşedinte. Marian Enache a fost unul dintre liderii manifestărilor de la Vaslui în perioada Revoluţiei din 1989. 

După cei doi ani petrecuţi în Parlament, timp în care a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al Adunării Deputaţilor, Enache a ajuns consilier prezidenţial pentru probleme juridice al fostului preşedinte Ion Iliescu, iar în 1993 a fost numit ambasador al României în Republica Moldova. În 1996, Marian Enache a intrat din nou în Parlament, pe listele PDSR, însă, un an mai târziu, odată cu înfiinţarea Alianţei pentru România (ApR), a fost ales vicepreşedintele formaţiunii conduse de Teodor Meleşcanu.

În 2008, Marian Enache a trecut în tabăra lui Dan Voiculescu, la Partidul Conservator. În 2012, obţinut un nou mandat de deputat, de această dată pe listele partidului fostului vicepremier, Gabriel Oprea. A demisionat din UNPR în luna martie, rămânând neafiliat politic până la desemnarea sa ca judecător al Curţii Constituţionale. (sursa: adevarul.ro)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.