Kelemen Hunor a primit INTERDICȚIE de a intra în Ucraina până în octombrie 2020! Ce PLĂNUIA șeful UDMR


Kelemen Hunor a primit INTERDICȚIE de a intra în Ucraina până în octombrie 2020! Ce PLĂNUIA șeful UDMR

Șeful UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, sâmbătă, că i-a fost refuzat "fără nicio explicaţie clară" accesul în Ucraina, unde intenţiona să participe la un eveniment dedicat împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.

”Am vrut să ajung în Ujhorod, unde prietenii noştri sărbătoresc cea de a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. (..) Însă accesul mi-a fost refuzat fără nicio explicaţie clară. Mi-au comunicat doar, pur şi simplu, că nu pot intra în ţară. În aceste condiţii pot doar să transmit de aici cele mai bune urări Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, membrilor şi simpatizanţilor acesteia şi, în acelaşi timp, îi asigur pe maghiarii din Transcarpatia de solidaritatea UDMR. Bineînţeles, am informat ministrul român de Externe despre incident şi mă voi adresa luni Ambasadei Ucrainei la Bucureşti şi voi cere o explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi”, s-a plâns, pe Facebook, liderul UDMR, potrivit Agerpres.

El a precizat că ar fi dorit să le vorbească participanţilor la eveniment despre drumul comun pe care comunităţile naţionale maghiare din Bazinul Carpatic l-au parcurs de la căderea dictaturilor comuniste şi despre provocările cu care se confruntă.

”Am vrut să transmit personal urările mele de bine şi, desigur, aş fi vorbit despre drumul comun pe care comunităţile naţionale maghiare din Bazinul Carpatic l-au parcurs de la căderea dictaturilor comuniste şi aş fi vorbit şi despre provocările cu care ne confruntăm. Aş fi făcut toate acestea dacă autorităţile ucrainene mi-ar fi permis să intru în ţară după o oră de aşteptare şi verificare la frontieră”, a adăugat Kelemen Hunor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.