Adina Florea, Iordache și Toader, de râsul Europei. De ce nu a avut curaj procuroarea PSD s-o înfrunte pe Kovesi la Înalta Curte


Adina Florea, Iordache și Toader, de râsul Europei. De ce nu a avut curaj procuroarea PSD s-o înfrunte pe Kovesi la Înalta Curte

Laura Codruța Kovesi a scăpat, de ieri, de controlul judiciar impus de procuroarea Adina Florea, de la Secția specială (și ilegală) de anchetare a magistraților. Judecătoarea de la ÎCCJ care a decis asta se numește Francisca Vasile și este unul dintre cei mai duri, mai profesioniști și mai atacați de luju.ro magistrați, potrivit relatărilor de presă care continuă să curgă pe această temă.

Ce s-a întâmplat însă în sala de judecată a ÎCCJ întrece orice imaginație și depășește limitele penibilului cu implicații până la nivelul infamei Comisii Iordache, demonstrând cât de servili și pafariști sunt cei cărora le-a fost încredințată importanta misiune de modificare a legilor justiției, dar și cei care, în loc să fie în slujba cetățeanului care le plătește salariile colosale, au pactizat cu mafia PSD.

 Jurnalista Ioana Ene Dogioiu într-o postare pe Facebook: „Când eu v-am zis că sunt proști! Art 88 din marea lege 304 dată de marii juriști pesediști, spune clar că judiciarul din PICCJ asigura în instanța cauzele Sectiei Speciale. E cu materialul clientului. Totuși, judecătoarea în cazul LCK a chemat-o pe Florea, procuroarea de caz, să dea niște explicații. Florea cea curajoasă nu s-a dus, a trimis o procuroare din SS. Judecătoarea i-a zis că n-are ce să vorbească cu ea potrivit art 88 și concluzii a pus procuroarea de judiciar de la PICCJ care a inventariat tampeniile făcute de Florea în dosar și a cerut ridicarea controlului. Florea, pe lângă că e varză, e vitează numai la ea în birou, în rest stă sub masă și trimite sclaveti să încaseze "felicitările".

Și tot Ioana Ene Dogioiu în editorialul publicat azi pe siteul ziare.com: „La prima întâlnire nu doar cu un judecător al ICCJ - unul dintre cei mai severi și mai valoroși judecători ICCJ, recunoscuți în breaslă că autentic profesionist - ci și la prima întâlnire cu un procuror din afară SS, dosarul în care dna Kovesi este acuzată că a luat mită o extrădare s-a făcut țăndări. (...)

Deci potrivit Legii 304, făcută de PSD, dosarele instrumentate de SS sunt susținute în instanța de secția judiciară din PICCJ, așa cum se întâmplă în cazul oricărei secții din PICCJ.

Și totuși, judecătoarea a invitat-o la ședința de judecată pe procuroarea de caz, Adina Florea, pentru a clarifica anumite aspecte legate de urmărirea penală.Repet, judecătoarea a chemat-o la ședința de judecată pe Adina Florea în calitate de procuror de caz.

Dna Florea nu a venit în față judecătoarei ICCJ că să susțînă controlul judiciar împotriva dnei Kovesi și să explice ceea ce judecătoarea ICCJ voia să afle. Și a trimis în loc o altă procuroare de la SS, carne de tun. O dovadă de maximă lașitate. Zmeul de sub scară fuge mâncând norii de instanța.

(...) Straniu este că, înțeleg, la ședința ar fi venit și 3 polițiști de la SS, ceea ce e greu de explicat în altă cheie decât o intenție de intimidare a instanței, a procurorului PICCJ îndreptățit de art 88 să pună concluzii și chiar a LCK”. Editorialul poate fi citit integral AICI.

 Cristi Dimitriu, fost director agenția Mediafax, într-o postare pe Facebook: „Știrea nu e că Kovesi a scăpat de controlul judiciar, ci că Legea 304 a fost făcută prost de juriștii PSD și judecătoarea de la ICCJ a dat afară de la proces procurorul de la secția specială trimis de Adina Florea și a admis prezența procurorului judiciar de la Parchetul General, conform legii. Mai mult, judecătoarea de la ICCJ a făcut și mișto de Adina Florea, chemând-o în instanță pe motiv că vrea să afle cum s-au administrat probele că sunt neclare, dar ea nu s-a dus. Procurorul judiciar de la Parchetul General a cerut și el ridicarea interdicțiilor, deși reprezenta oficial acuzarea. Toate astea le-am auzit relatate la A3, invitații din studio erau în spume, generalul drogurilor Abraham cerând chiar Guvernului “să dea de urgență o ordonanță de urgență” să modifice Legea 304”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.