Politician maghiar, mesaj virulent în cazul Kovesi: „E groasă treaba cu Codruța. Hidra mafiotă nu cunoaște limite. Să nu-i lăsăm”


Politician maghiar, mesaj virulent în cazul Kovesi: „E groasă treaba cu Codruța. Hidra mafiotă nu cunoaște limite. Să nu-i lăsăm”

Peter Eckstein-Kovacs, fostul consilieri prezidențial și membru al UDMR până anul trecut, scrie într-un mesaj pe pagina persoană de Facebook că MAFIA  este cea care a dispus inderdicțiile împotriva fostei șef a DNA, care nu are voie să facă declarații de presă și să părăsească țara.

Nu. Nu e noaptea minții.E mafie. Codruța Kovesi pusă sub control judiciar cu interdicție de a părăși țară. Să nu fugă. La Bruxelles că procuror șef european. Ghiță, Mazăre,Udrea n-au avut astfel de interdicții. Să fiu sincer,puțîn îmi pasă in momentul de față de PNȚ-CD, coloana lui Dragnea si alte mizilicuri. E groasă treaba cu Codruța. Hidra mafiotă nu cunoaște limite. Să nu-i lăsăm.

Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, după mai mult de şase ore de audieri la Secţia de investigare a magistraţilor că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul său. 

La ieșire, Laura Codruța Kovesi le-a spus jurnaliștilor că procurorul de caz i-a interzis să vorbească cu presa despre ce s-a întâmplat la audieri și nu poate spune nimic nici măcar despre dosarul pentru care a fost chemată. „Nu am voie să spun nimic, este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat fosta șefă a DNA.

Potrivit unor surse citate de Hotnews, Laura Codruța Kovesi ar fi fost pusă sub control judiciar și ar avea calitatea de inculpat. De asemenea, potrivit unor surse vehiculate de presă, ar avea și interdicția de a părăsi țara.

 De profesie avocat, Peter Eckstein-Kovacs a fost deputat şi senator din partea UDMR şi consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu. Anul trecut, el și-a dat demisia din UDMR, după 28 de ani, denunțând „cârdăşia” cu PSD şi adoptarea modificărilor la codurile penale cu voturile formaţiunii al cărui membru era. Politicianul a participat la mai multe proteste față de modificările aduse codurile penale în favoarea celor care încalcă legea.

„Partidele politice sunt maşinării complicate. În Parlament, proceduriştii au un rol important. Îndeobşte au state vechi în legislativ (Nicolicea şi Marton cel puţin sunt de la începuturi) şi fără să aibă nicio minimă experienţă în activitatea judecătorească au ajuns să fie tartori în materie de instituţiile puterii judecătoreşti, coduri şi alte lucruri serioase, de esenţă, în administrarea justiţiei. Proceduriştii, inclusiv Iordache, desigur, sunt băieţi deştepţi nativ, descurcăreţi, întotdeauna deschişi la solicitările conducerii de partid, urcând de zeci şi sute de ori la pupitrul camerelor cu strigătul de luptă «procedură». Sunt unelte, fără consistenţă de fond, care au ajuns prin voinţa unor lideri de partid să dicteze legiferarea în materii dintre cele mai sensibile. Legile de organizare a justiţiei, plus codurile în materie penală în momentul de faţă”, scria Peter Eckstein-Kovacs în iunie 2018 pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.