Magistrații nu cedează presiunilor. Vor protesta luni pe treptele Palatului de Justiție


Magistrații nu cedează presiunilor. Vor protesta luni pe treptele Palatului de Justiție

Procurorul, Alexandra Carmen Lăncrănjan, a postat pe Facebook un anunț în care transmite că magistrații vor protesta luni, pe treptele Palatului de Justiție, împotriva Ordonanței de Urgență 7/2019.

Protestul are loc după ce Guvernul a refuzat să abroge integral OUG 7, dar și din alte motive prezentate mai jos de procuroarea Aleandra Lăncrănjan. Magistrații se vor aduna pe treptele Palatului de Justiție din București, luni, începând cu ora 18:00.

„Magistrații vor protesta luni, 25 martie 2019, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de refuzul Guvernului de a abroga integral OUG 7/2019, față de maniera netransparentă și neloială de legiferare în domeniul statutului profesiei de magistrat, față de înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, precum și față de iminenta adoptare a unei OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, care este de natură să afecteze grav combaterea fenomenului infracțional in ansamblu. #independentajustitiei #ruleoflaw”, a scris Alexandra Carmen Lăncrănjan pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.