Dăncilă, presiuni pe Toader în privința unor noi OUG pe Justiție. Dragnea, circ ieftin jucând teatru că nu l-ar mai interesa subiectul ordonanțelor


Dăncilă, presiuni pe Toader în privința unor noi OUG pe Justiție. Dragnea, circ ieftin jucând teatru că nu l-ar mai interesa subiectul ordonanțelor

Premierul Viorica Dăncilă pune presiune pe ministrul Justiției Tudorel Toader pentru a da două noi ordonanțe de urgență în domeniul Justiției.

"Nu am văzut textul ordonanţei pe niciuna dintre cele două subiecte", a spus premierul Viorica Dăncilă, informează mediafax.ro. 

Declaraţia vine după ce Tudorel Toader a afirmat săptămna trecută, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, că a transmis mai departe textele ordonanţelor.

„Proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR şi transpunerea diretivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de ordonanţă a fost actualizat, adică îmbunătăţit şi cu alte soluţii ce fuseseră neconstituţionale. (...) Eu ca ministru - împreună cu colegii mei de la direcţia de elaborare - redactăm proiectele. Şi le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de ordonanţă sau de lege nu este în sarcina mea. (...) Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiţiei”, a spus Tudorel Toader.

Toate aceste presiuni ale Vioricăi Dăncilă în timp ce infractorul Dragnea a jucat teatru luni că nu l-ar mai interesa OUG pe Justiție, evitând astfel să comenteze declarația făcută de Viorica Dăncilă, care a spus că nu a văzut textul niciunei ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, contrar afirmațiilor lui Tudorel Toader, care spunea că le-a transmis, dar oportunitatea emiterii lor nu este la nivel de ministru al Justiției.

„Dacă aveți alt subiect”, a spus scurt Liviu Dragnea, potrivit stiripesurse.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.