Laura Codruța Kovesi, sub lupa a două jurnaliste: "Calmă și senină, coerentă și relaxată în fața presei ostile"."Rareori mi-a fost dat să văd atâta stăpânire de sine la un om"


Laura Codruța Kovesi, sub lupa a două jurnaliste: "Calmă și senină, coerentă și relaxată în fața presei ostile"."Rareori mi-a fost dat să văd atâta stăpânire de sine la un om"

Laura Codruța Kovesi a trecut joi, 7 martie, prin clipe grele. Concret, Secția bolșevică, girată de infractorul Dragnea, a pus-o sub acuzare într-un al doilea dosar pe Laura Codruța Kovesi. Concret, Kovesi este acuzată pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Lucian Onea.

În acest context, jurnalistele Camelia Tabacu și Carmen Dumitrescu i-au făcut profilul lui Kovesi, din care a reieșit calmul cu care fostul procuror-șef al DNA răspundea agresivității, criticilor presei vândute PSD:

"Kovesi a ieșit pe poarta Secției atât de stăpână pe ea, calmă și senină, coerentă și relaxată în răspunsurile adresate unei prese în mare parte ostilă, aproape de agresivitate fizică, încât m-am întrebat dacă nu cumva ea o audiase pe Florea și poate am înțeles cu toții greșit situația. Ideea e că oamenii puternici, curajoși, care își alimentează idealurile, și nu spaimele, rezistă. Rezistă asediului și apoi îl resping", a scris Camelia Tabacu într-o postare pe Facebook.

"Vreau să scriu ceva pozitiv în fiecare zi. Să pot echilibra cumva lucrurile, să nu contribui la creșterea tensiunii, și așa electrizante din ultimii ani. Nu găsesc în fiecare zi ceva bun de scris. Dar azi am așa ceva: atitudinea Laurei Kovesi în fața unor jurnaliști care nu puneau întrebări. Nu. Practic, o jigneau. "Nu vă e rușine?", "Vă temeți de pușcărie?", "De ce ați mințit la Bruxelles?", etc. Și ea răspundea calm, ca și cum era cadru didactic la o școală de copii cu nevoi speciale, privindu-i în ochi cu răbdare, promițând că dacă vor manifesta îngăduință, vor primi toate răspunsurile. Și se ținea de cuvânt. Rareori mi-a fost dat să văd atâta stăpânire de sine la un om. Mi-a plăcut asta. Nu știu cum e ea în realitate, n-o cunosc. Dar dacă e așa cum pozează că e, femeia asta e foarte tare. Mi-a amintit de o pildă a lui Ghandi. Când toți te insultă, ascultă-i. Dar nu lăsa insulta lor să te pătrundă. Pentru că insulta lor vorbește despre ei, nu despre tine. Mă bucur că am avut ocazia s-o văd testată. De o femeie! Că tot e aproape ziua femeii..", a publicat Carmen Dumitrescu pe Facebook.

Redăm postarea integrală a Cameliei Tabacu, în cadrul căreia a prezentat filmul evenimentelor petrecute în afara secției bolșevice, unde au fost și manifestanți pro-Kovesi și anti-Kovesi, cei menționați la final având o atitudine deplorabilă:

"Știu că știți deja totul despre urâciunea de azi de la Secția pesedistă.

Ce vreau să spun e că am fost și eu acolo, peste șapte ore, și am văzut că electoratul psd - format din pensionari miluiți de partid și șmecherași ambițioși puși pe căpătuială, veniți să-i ureze lui Kovesi să meargă la pușcărie - nu are suflu și persistență. Vine unde i se spune, vociferează teatral și dispare pe furiș, cu mult înainte de încheierea programului. Sunt însă mulți așa, să nu ne iluzionăm. Dar sunt carcase umflate cu paie, oameni care au mai mult decât ar putea să producă pe căi oneste și care ar dispărea rapid la periferia unei societății democratice normale.

I-am văzut însă și pe cei care au venit s-o susțină din convingere, din idealism și poate din credința că în țara asta se mai poate întâmpla democrație. Au ajuns acolo cu mult înainte de ora stabilită pentru audiere și au mai rămas chiar și după ce mașina lui

Kovesi a dispărut pe aleile cu vile luxoase. Au fost mai puțini decât cei din prima categorie, dar au fost mai puternici în glas și neclintiți în răbdarea cu care au așteptat șapte-opt ore privind o clădire.

Kovesi a ieșit pe poarta Secției atât de stăpână pe ea, calmă și senină, coerentă și relaxată în răspunsurile adresate unei prese în mare parte ostilă, aproape de agresivitate fizică, încât m-am întrebat dacă nu cumva ea o audiase pe Florea și poate am înțeles cu toții greșit situația. Ideea e că oamenii puternici, curajoși, care își alimentează idealurile, și nu spaimele, rezistă. Rezistă asediului și apoi îl resping".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.