Nicușor Dan, anunț la ceas de seară: Voi face tot posibilul ca USR-PLUS să candideze la europarlamentare. Voi contrasemna protocolul Alianței


Nicușor Dan, anunț la ceas de seară: Voi face tot posibilul ca USR-PLUS să candideze la europarlamentare. Voi contrasemna protocolul Alianței

Biroul Electoral Central (BEC) a decis joi respingerea cererii de înscriere pentru alegerile europarlamentare 2019 a Alianței 2020 USR-PLUS.

În acest context, Nicușor Dan, fostul președinte al USR, a anunțat că va face tot posibilul ca Alianța dintre USR și PLUS să poată candida la europarlamentare. Pe cale de consecință, Nicușor Dan a precizat că va semna protocolul Alianței USR-PLUS.

"Am găsit, împreună cu echipa juridică (aceeași din 2016), soluția care să îmi permită să contrasemnez în mod legal protocolul Alianței USR PLUS. Nu garantez că, în urma semnăturii mele pe protocol, contestația Alianței USR PLUS va fi admisă. Fac însă tot ce ține de mine, în situația dată, că o opțiune electorală îmbrățișată de o parte a populației, să poată fi prezentă pe buletinele de vot în 26 mai", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Reiterăm că Dan Barna nu fusese înregistrat ca președinte USR pentru că apropiați ai lui Nicușor Dan au contestat congresul USR din 2017 blocând astfel înregistrarea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.